Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Ballon boros kelyhek

4 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

4 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A beszélgetések tökéletes kísérője egy finom bor, legyen szó egy szakmai vagy családi, baráti jellegű összejövetelről. Az ital választásakor a fejünkben általában a vöröset, fehéret vagy rosét kérdés merül fel először. Az előkészületekkel kapcsolatos feladataink azonban nem érnek véget a típus kiválasztásával és beszerzésével, hiszen nem mindegy, miben szolgáljuk fel az italt.

Ennek oka, hogy az egyes borok különböző jellemzőkkel bírnak, ezért fontos, milyen kehelybe töltjük. A rosszul megválasztott boros kehely gyakorlatilag tönkreteheti az ízélményt, ezért a döntés meghozatalakor a vörösek mellé a nagyobb, míg a fehér és a desszertborokhoz a kisebb poharakat részesítsük előnyben.

Külön kategóriába tartozik a bor szénsavas változata, vagyis a pezsgő, aminél a benne lévő buborékok miatt van szerepe a poharak anyagának és tisztaságának. Ez a két tényező határozza meg a hab stabilitását, valamint a buborékok felszínre érkezését.

A vendéglátásban dolgozók pontosan tisztában vannak a fenti alapelvekkel, ezért nem engedik meg maguknak azt a luxust, hogy egy nem megfelelő boros vagy pezsgős pohárban felszolgált ital miatt távozzanak elégedetlenül a vendégek. A méltán népszerű ballon poharak minkét ital szervírozásához ideálisak, az egyszerűségüknek köszönhetően pedig bármilyen stílushoz passzolnak.

Figyelem: a poharak extrém hőhatásnak történő kitétele (pl. kemencében történő mintaégetés) csak saját felelősségre történhet és garanciavesztést okoz.