Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Bio Stone serpenyők

14 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

14 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása


HASZNÁLATI UTASÍTÁS
:

Ez a tapadásmentes bevonat akkor lesz igazán hosszú életű, ha betartja a következő néhány egyszerű javaslatot:
- Miután eltávolítottuk az öntapadós címkét, mossuk át mosószeres puha ronggyal vagy puha szivaccsal a felületet. Öblítsük és szárítsuk meg, majd „ kondícionáljuk” a felületet a következő módon: kenjük meg egy kevés vajjal vagy olajjal (csak legelső alkalommal)
-Mindig takarék lángon főzzünk. A túl magas hőmérséklet energia pocsékolás, az étel megéghet és sérülhet az edény felülete is. Ne melegítsük az edényt üresen és ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda semmi főznivaló. Minden olyan káresemény ami a túl magas hőmérséklet következtében történik nem tartozik a garancia alá.
- Csak fa- vagy műanyag konyhai eszközöket használjunk a főzés során, hogy a felület mindenképpen sérülésmentes maradjon, ne használjunk fém eszközöket és soha semmit ne vágjunk késsel az edényeken belül.
- Használat után mindig meleg mosogatószeres vízzel mossuk el szivaccsal vagy puha ronggyal. Kerüljük agresszív, por állagú mosogatószerek és fémes szivacsok használatát, a sikálást.
- A nem levehető bakelit szárú vagy fogantyús edények nem tehetők sütőbe.
- Ezek a főzőedények mikrohullámú sütőbe nem tehetők.
- Ezen edények tapadásmentes felülete minden olyan előírásnak megfelelnek, ami az élelmiszerekkel érintkező felületek összetételére vonatkozik.

Mielőtt elmerülnénk a konyhai kiegészítők kínálatában, érdemes egy kisebb listát összeállítanunk arról, mi az, amit mindenképpen be kell szereznünk. A biztos szereplők között lesznek az evőeszközök, tányérok, poharak, fazekak, lábasok, és persze a serpenyők.

Harminc éve erre a listára még nem lett volna szükségünk, hiszen egyszerű és szűkös kínálat állt rendelkezésre – vagyis a háziasszonyoknak nem volt sok választásuk. Persze ma már nemcsak méret, hanem bevonat szerint is válogathatunk. Utóbbiért pedig imába foglalhatjuk a feltalálók nevét, mert jelentősen megkönnyíti az ételek elkészítését és az ezt követő takarítást.

Az egyik legelterjedtebb újítás a tapadásmentes bevonat, aminek a karbantartása odafigyelést igényel. Ennek elég, ha egyszer durvább felületű szivaccsal esünk neki, és máris helyrehozhatatlanul felsértjük. A bevonatok tárháza igen széles, a teflon után a kerámia indult hódító útjára, de mellettük egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a Bio Stone.

Ez nem meglepő, mert nemcsak praktikus és esztétikus, hanem az egészségre is ártalmatlan (nem tartalmaz ólmot, PFOA-t, nehézfémeket vagy nikkelt). Ebben a kategóriában sem vagyunk lekorlátozva, mert a kisebbtől a nagyobb átmérőig, a paellától a grill serpenyőig mindent megtalálunk.