Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

Boros kelyhek alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Boros kelyhek

1 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása
 • Raktáron
  Reims pezsgős flute 145 ml üveg

  Reims pezsgős flute 145 ml üveg

  Normál ár: 254,00 Ft

  Akciós ár: Nettó ár: 148,00 Ft Fogy. ár: 187,96 Ft

  Akciós ár visszaszámlálás
  NapÓraPMP

1 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

Egy nehéz nap lezárásaként jó érzés ellazulni egy pohár finom bor társaságában. Az italok széles választéka különböző poharakat kíván, de van egy közös pont: a boros kehelynek vékony falúnak és minden díszítéstől mentesnek kell lennie.

Az élvezeti értéket a boros kehely formája határozza meg, mert úgy kerülnek kialakításra, hogy hagyják érvényesülni az ital ízét, aromáját és illatát. Mivel minden bor eltérő jellemzőkkel bír, ezért fontos, milyen pohárba töltjük, egy rosszul megválasztott darab ugyanis sokat ront a gondosan kiválasztott bor minőségén.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a kisebb méretű borospoharak a desszertborok, illetve a fehérborok mellé illenek, viszont a vörösek ezekből fogyasztva élvezhetetlenek. Az olyan könnyű fehérborokhoz, mint a rizling vagy a chardonnay a keskenyebb, kisebb kelyhű, általában 3 dl-es poharak ideálisak. Az édes fehérek, illetve a desszertborokhoz pedig a kisebb és alacsonyabb tulipánpohár passzol.

A vörösborokat nagyobb, öblösebb poharakba érdemes tölteni, vagyis minimum 4 dl-es pohár mellett tegyük le a voksunkat. Manapság egyre több helyen szolgálják fel a fehérborokat is nagyobb űrtartalmú poharakban, ezért biztosan nem tévedünk, ha ilyen méretű boros kelyhek helyet kapnak a konyhaszekrényben.

Figyelem: a poharak extrém hőhatásnak történő kitétele (pl. kemencében történő mintaégetés) csak saját felelősségre történhet és garanciavesztést okoz.