Boros kelyhek - Poharak és üvegáruk | Gasztronagyker webáruház

...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

Boros kelyhek

Boros kelyhek alkategóriák

Egy nehéz nap lezárásaként jó érzés ellazulni egy pohár finom bor társaságában. Az italok széles választéka különböző poharakat kíván, de van egy közös pont: a boros kehelynek vékony falúnak és minden díszítéstől mentesnek kell lennie.

Az élvezeti értéket a boros kehely formája határozza meg, mert úgy kerülnek kialakításra, hogy hagyják érvényesülni az ital ízét, aromáját és illatát. Mivel minden bor eltérő jellemzőkkel bír, ezért fontos, milyen pohárba töltjük, egy rosszul megválasztott darab ugyanis sokat ront a gondosan kiválasztott bor minőségén.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a kisebb méretű borospoharak a desszertborok, illetve a fehérborok mellé illenek, viszont a vörösek ezekből fogyasztva élvezhetetlenek. Az olyan könnyű fehérborokhoz, mint a rizling vagy a chardonnay a keskenyebb, kisebb kelyhű, általában 3 dl-es poharak ideálisak. Az édes fehérek, illetve a desszertborokhoz pedig a kisebb és alacsonyabb tulipánpohár passzol.

A vörösborokat nagyobb, öblösebb poharakba érdemes tölteni, vagyis minimum 4 dl-es pohár mellett tegyük le a voksunkat. Manapság egyre több helyen szolgálják fel a fehérborokat is nagyobb űrtartalmú poharakban, ezért biztosan nem tévedünk, ha ilyen méretű boros kelyhek helyet kapnak a konyhaszekrényben.

Kérem válasszon alkategóriát!

Boros kelyhek

Minimal Price: Ft0,00