Gasztronagyker

Maghőmérő, digitális, -50 - +300 °C-ig, 17,5 cm

Maghőmérő, digitális, -50 - +300 °C-ig, 17,5 cm
Cikkszám:  W-1030005
Súly:  ~ 47 g
Rendelhető:  Amint megrendeli, rá 1-2 hét
Ennyit vásároltak:  770 db
Vevői értékelés:
Fogyasztói ár: 4 992,00 Ft Nettó ár: 3 930,71 Ft
db

Hosszúság: 17,5 cm
Szonda hossz: 10,5 cm
Méréstartomány: -50-300 °C
Automatikus kikapcsolás: 15 perc inaktivitás elteltével

Élelmiszeriparban, konyhákon elengedhetetlen termék. Használatával különböző húsfélék, kenyerek, tészták sütésénél könnyen ellenőrizhető, hogy tökéletesen sült-e az ételünk belül is. Krémek, csokoládék elkészítésének is elengedhetetlen kelléke, ha tökéletes állagú édességet szeretnénk kapni.


 

Bővebb leírás

A maghőmérőt jól ismerik a konyhákon és az élelmiszeriparban dolgozók, hiszen az egyes húsfélék tárolásánál, illetve az ételek elkészítésénél elengedhetetlen eszköz. Az egyszerű kellék tehát nemcsak az élelmiszerbiztonság, hanem a gasztronómia szempontjából is említést érdemel.

Kifejezetten kiábrándító, amikor a szemünknek ínycsiklandó húsról a kóstoláskor derül ki, hogy száraz a külseje vagy nyers a közepe. A finoman omló, szaftos és puha eredmény érdekében egy meghatározott pillanatot – pontosabban hőfokot – kell elkapnunk, amiben lehet segítségünkre a maghőmérő.

A kellék használata egyszerű: a végén lévő fémtűt a hús közepébe kell szúrni, így ellenőrizhetjük, hány fokos a belseje. Ez alapján egy táblázatból megállapíthatjuk, mikor sült át annyira a hús, hogy a benne lévő baktériumok elpusztuljanak – ugyanakkor elegendő nedvesség maradjon benne.

A típusai közül igazán praktikus a digitális, ezt egyszerűen bekapcsoljuk, és már mérhetünk is. Az eszközt egyébként nemcsak akkor vehetjük elő, amikor húsokat készítünk, hanem akkor is, amikor kenyeret sütünk.

Aki ezt az alapélelmiszert otthon készíti el, az pontosan tudja, hogy ennél is van egy kritikus pont, amikor megsül – vagyis a héj már ropogós, és a belseje sem nyers. Ilyenkor nagyon gyorsan emelkedik a hőmérséklet, ezért résen kell lenni az utolsó percekben – ebben lehet megbízható társunk a maghőmérő.

A digitális maghőmérőnek a cukrászkiegészítők között is létjogosultságuk van, hiszen a krémek, csokoládék hőmérsékletének ellenőrzésével garantálhatjuk, hogy az elkészült édesség állaga tökéletes legyen.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK

Átlagos értékelés:
2 értékelés
Nagy Tímea 2021-05-137 2021-05-1813:05
  • Ár:
  • Hasznosság:
  • Minőség:
Gyulaháza
Pontos, gyors kiszolgálás.
A kollégáim használják.
Termék maghő-mérsékletének vizsgálatára.
Napi szinten.
  • Hasznos
  • Nincs olyan
2
0
Gyulai Római Katolikus Gimnázi 2022-11-327 2022-11-2411:40
  • Ár:
  • Hasznosság:
  • Minőség:
Gyula
Az intézmény óvodájának tálalókonyháján. Étel hőmérsékletének mérésére, minden nap használjuk. Minden elvárásnak megfelel.
0
0
Milyen típusú sérelmet jelent be?
Please, wait...
Értékelést bárki írhat. A vásárlás után egy héttel automata értesítő levélben emlékeztetjük a vásárlókat, hogy szívesen vesszük, ha értékelik a vásárolt termékeket.
Az értékelések azonnal megjelennek, és utólagosan töröljük a nem közvetlenül a termékhez kapcsolódó és a minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.
Az értékelések időrendben jelennek meg, elöl a legrégebbi, utoljára a legújabb értékelésekkel. Az értékelésekért ellenszolgáltatást senkinek sem adunk. Az “átlagos értékelést” az értékelésekre adott csillagok számtani átlaga alapján számolja automatikusan a rendszer.