...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Rozsdamentes, tripla talpas lábasok

1 - 21 termék, Összesen:40

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

1 - 21 termék, Összesen:40

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A magyar konyha szerelmesei tudják, hogy rengeteg fogást készítünk lábasban. Elég, ha a paprikás krumplira, egy szaftos pörköltre vagy a gyerekek egyik kedvencére, a túró gombócra gondolunk. Mindössze néhány klasszikust emeltünk ki a hazai gasztonómia klasszikusai közül, de azonnal összeszaladt a nyál a szánkban.

A sóvárgást azonban könnyen fintor váltja fel, ha nem megfelelően vannak elkészítve. Például megégett a pörköltalap vagy a kelleténél jobban megpirult a zsemlemorzsa. Mindez nem csak a recepten és a tűzhelyen múlik. Hanem az elkészítés során használt eszközökön is.

A rosszul megválasztott lábas aljára minden leragad, és könnyen odaég. Ráadásul gyakran szembesülhetünk azzal, hogy az elkészült étel egyik része megfőtt, a másik viszont nyers maradt. Azért, mert a lábas alja rosszul vezeti a hőt.

Az edényekkel kapcsolatos másik bosszantó jelenség, ha rozsdásodik. A jó hír, hogy a felsoroltak mindegyike kiküszöbölhető a rozsdamentes változatokkal. Ilyenek többek között a rozsdamentes, triplatalpas lábasok, amelyek tökéletes hővezetést garantálnak a háromrétegű aljukkal (a két rozsdamentes acél közé egy másik fémből készült réteget helyeznek).

Szintén fontos kritérium a választás során, hogy az eszközt a klasszikus gáz mellett indukciós tűzhelyen is tudjuk használni. Ezen lábasokat nyugodt szívvel feltehetjük ezekre a változatokra, az ételek ízletesek lesznek a főzés végére – különösen akkor, ha jól bevált recept alapján dolgozunk.