Gasztronagyker

Fedő

Kérem válasszon alkategóriát!

A fedő mint eszköz az egyik legfontosabb a konyhai felszerelések között. Jelentős és többcélú szerepe van a főzés, sütés, párolás és egyéb konyhai munkafolyamat végzésekor. Többcélú, mert az edényeket lefedve hamarabb melegszik fel a benne lévő víz, étel, és sokszor segít meggátolni az edényből kifröccsenést is. Többféle anyagból készül – üveg, zománcozott fém és rozsdamentes fedő is kapható.

A legpraktikusabb és legelterjedtebb a rozsdamentes acél, mert nem törékeny, jól bírja a hőt és könnyen tisztítható. Méreteit tekintve az egészen kicsi, 14 cm-től akár a 60 centiméteres átmérőig is gyártják a nagykonyhában szokványos fazekakhoz és lábasokhoz igazítva, kisebb űrmérték esetén 2 centinként, nagyobb átmérőjű edények esetén 5 centinként vannak méretezve.

A nagyon praktikus fedőtartó is vásárolható kiegészítőként, amit akár falra felszerelve tudunk használni. Ezekkel a fedőtartókkal nagyon sok helyet tudunk megspórolni a konyhában, kialakítása révén akár 10 db fedőt is tárolhatunk benne, egymástól jól elkülönítve, mégis kis helyen, áttekinthető módon.