...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Harmony kristály boros kehely

5 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

5 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A borok rajongói tudják, hogy a kóstolásnál nemcsak az üvegben lévő ital minősége számít, hanem az is, milyen formájú és méretű pohárba kerül. Az élvezeti értéket ugyanis a két tényező együttesen határozza meg.

A boros kehely szerepe, hogy megfelelő kialakításával hagyja érvényesülni a benne lévő aromákat, illatokat és természetesen az ízeket. Mivel a különböző típusú borok eltérő jellemzőkkel bírnak, ezért nem mindegy, melyik milyen pohárba kerül. A kérdésben egy rosszul meghozott döntés teljesen tönkreteheti az ízélményt. A maximális élvezethez elengedhetetlen egy olyan pohár, amelyben az italra jellemző érzékszervi tulajdonságok érvényesülni tudnak.

A vörösborok mellé az öblösebb, a fehérekhez pedig a kisebb boros kelyhek passzolnak, de említést érdemelnek a kivételek közé tartozó testes fehér, illetve a könnyed vörösborok. A tulipánforma mindkét esetben teret enged az italnak, és biztosítja a megfelelő illatvezetést.

A Harmony kristály kelyhek akár több ezer mosogatás után is ragyognak, így nem fakulnak ki vagy színeződnek el, mindemellett az aromák is érvényesülnek. Ezeket a boros poharakat különösen fogják kedvelni azok, akik inkább géppel mosogatnak, mert a kristályüveg ellenáll a hőhatásoknak.

Figyelem: a poharak extrém hőhatásnak történő kitétele (pl. kemencében történő mintaégetés) csak saját felelősségre történhet és garanciavesztést okoz.