Kések | Gasztronagyker webáruház

...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

Kések

Kések alkategóriák

Mindegy, milyen szinten űzi valaki a főzést, a kezdőtől a profiig mindenkinek szüksége van a jó késekre, aki a konyhában tevékenykedik. Persze ezt a szempontot abban a tekintetben érdemes figyelembe venni, hogy otthon sokkal kevesebbszer kerül a kezünkbe a kés, mint profi szakácsként. A nagyobb mértékű használathoz jelentősebb amortizáció társul, ezért ebben az esetben kiemelt szerepe van az időtálló termékeknek.

A konyhai fiókokat, késtartókat a legjobb, ha minőségi késekkel töltjük fel. Ennek igazi jelentőségét a főzéshez való előkészületek során érezzük, hiszen a folyamatokat nagyban hátráltatja egy életlen kés. A megfelelő minőségű eszközök hiányában nem tudjuk szépen meghámozni a zöldségeket vagy feldarabolni a húst. Az életlen kés ráadásul balesetveszélyes is.

A kések kínálatában céltól függően megtaláljuk a bárdokat, a csontozó-, filéző, a zöldség, illetve a szeletelőkéseket. A választásnál az egyik legfontosabb kritérium a kényelem, ami mindenkinek mást jelent. Van, akinek a gömbölyded markolat komfortos, míg másoknak egyáltalán nem áll a kezükre.

A higiénia szempontjából a tisztíthatóság szintén különös hangsúlyt érdemel, mert nyers húst, halat, vagy éppen belsőségeket szeletelünk vele. A tisztántartás könnyedségét az határozza meg, hogyan fut a penge a markolatba, általában az egy anyagból készült kés könnyebben tisztítható.

Ahhoz, hogy sokáig tökéletes munkaeszközeink legyenek, elengedhetetlen a karbantartás, élezés. Az kések éle minden vágásnál tompul, ami a jó minőségű eszköznél olyan minimális, hogy észre sem vesszük. Bizonyos időközönként viszont fontos megfenni, mert így sokáig lehet a segítségünkre a konyhában.

Kérem válasszon alkategóriát!

Kések

Minimal Price: Ft0,00