Gasztronagyker

Keverőtál

A sütéshez, főzéshez való előkészületek egyik alapvető kelléke a keverőtál. A legjobb, ha több méretben beszerezzük őket, hiszen a különböző konyhai műveletekhez eltérő űrmértékű darabok szükségesek. Akár egy süteményhez kell felvernünk a habot, akár egy krémet keverünk ki vagy a húsokat pácolunk, mártásokat készítünk, egy jó minőségű keverőtál egyszerűbbé teszi a folyamatot.

A boltok polcain megtalálható keverőtálak nemcsak a méretükben, hanem az alapanyagukban is különböznek. A legkeresettebbek a műanyag és a rozsdamentes acélból készült keverőtálak de léteznek üvegből készültek is.

A rozsdamentes acélból készült keverőtálak könnyen tisztántarthatóak, korrózió-, és karcállóak, vagyis sokáig jó szolgálatot biztosítanak a konyhában. További mellettük szóló érv, hogy nem törnek, illetve nagyon jól bírják az alacsony és a magas hőmérsékletet is.

A műanyagból készült tálak mellett szól, hogy olcsóbbak, így kisebb összeg ráfordításával tudjuk beszerezni a szükséges darabokat, viszont könnyen sérül vagy karcolódik a felülete, és ezekbe a mélyedésekben megtelepedhetnek az alapanyagok részecskéi. Ezeket nagyon nehéz eltávolítani, így higiéniai szempontból bizonyos esetekben kifejezetten rossz választás. Alacsony hőmérsékleten könnyen pattan, míg bizonyos hőmérséklet felett nem lehet használni.

Az üveg szintén időtálló alternatíva, ellenáll a felületi sérüléseknek, ezen kívül kézzel és géppel egyaránt könnyen tisztítható. A vastag falú termékek nehezebben törnek, ugyanakkor ellenállnak a hőnek, így sütőben, mikróban és fagyasztóban egyaránt használhatóak. A süteménytészták készítéséhez praktikus választás az oldalon mércével ellátott darabok.

Ebben a kategóriában többféle méretű és anyagú keverőtál közül választhat.