Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Kouros kehely

7 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

7 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

Az asztal terítésénél vagy egy italok társaságában töltött beszélgetős estén felmerülhet bennünk a kérdés, mihez milyen poharat társítsunk. A likőr, illetve a sör kisebb fejtörést okoz, mint a borok, illetve a pezsgő.

A boroknál úgy kell meghozni a döntést, hogy a kóstolás során teljesen ki tudjon bontakozni a jellemző íz, illat és aroma. Ennek jegyében mindenképpen átlátszó poharakat válasszunk, mert a bor színét csak ebben lehet igazán szemügyre venni.

A hosszú szárnak a funkcionalitás mellett élvezeti szempontból van jelentősége. Egyrészt a poharat ennél a résznél fogva nem melegszik fel a bor, másrészt segít érvényre juttatni a zamatot, amikor ennél fogva finoman, körkörösen megmozgatjuk az italt.

Általános szabály szerint a nagyobb kelyhű poharak a vörös, a kisebbek pedig a fehérborok mellé ideálisak. Szintén az aroma miatt ügyeljünk rá, hogy a pohár szája szűkebb legyen a legszélesebb ponthoz képest.

Az italos poharakkal kapcsolatban sokakban merül fel a félelem, hogy egy rossz mozdulat következtében összetörnek. Persze ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk a stílusos konyhai kiegészítőkről, egyszerűen masszívabb termékeket érdemes keresniük. Nekik készültek a Kouros kelyhek, amelyek használata vastag száruknak és peremüknek köszönhetően biztonságos.

Figyelem: a poharak extrém hőhatásnak történő kitétele (pl. kemencében történő mintaégetés) csak saját felelősségre történhet és garanciavesztést okoz.