Gasztronagyker

Kukta

  1. Raktáron
    Sicura kukta 9 liter

    Sicura kukta 9 liter

    Fogy. ár: 24 931,00 Ft Nettó ár: 19 630,71 Ft

    Sicura kukta, 9 l
    Olasz termék
    (az űrtartalom csordultig töltve értendő)

    További információk
  2. Raktáron
    Veloce kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Veloce kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 33 444,00 Ft Nettó ár: 26 333,86 Ft

  3. Raktáron
    Selecta kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Selecta kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 36 050,00 Ft Nettó ár: 28 385,83 Ft

  4. Raktáron
    Classica kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Classica kukta, 4 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 37 033,00 Ft Nettó ár: 29 159,84 Ft

  5. Raktáron
    Selecta kukta, 6 l, 22 cm, Monix

    Selecta kukta, 6 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 38 658,00 Ft Nettó ár: 30 439,37 Ft

  6. Raktáron
    Selecta kukta, 7 l, 22 cm, Monix

    Selecta kukta, 7 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 41 262,00 Ft Nettó ár: 32 489,76 Ft

  7. Raktáron
    Veloce kukta készlet, 4 l + 6 l, 22 cm, Monix

    Veloce kukta készlet, 4 l + 6 l, 22 cm, Monix

    Fogy. ár: 53 858,00 Ft Nettó ár: 42 407,87 Ft

    Veloce kukta készlet, 4 l + 6 l, 22 cm, Monix

    A használati utasítás IDE kattintva letölthető!

    További információk

A kukta vagy kuktafazék nagy segítséget nyújt a szakácsoknak, ha az ételt gyorsan kel elkészíteni, ugyanakkor nagyon takarékos, mert nagyon kevés energia felhasználással lehet benne főzni. A kukta nagyon erős rozsdamentes anyagból készül, mely hermetikusan lezárható a gumi tömítés segítségével így lehet elérni az akár 120 celsius feletti hőmérsékletet is amiben az ételek már gőzben főnek párolódnak. A kukta használatakor a konyhában kevesebb gőz keletkezik és az étel sokkal hamarabb megfő, mint egy fazékban.

A kuktafazék belső felületén mérőskála található, ami megmutatja meddig lehet maximálisan tölteni az edényt, a szilikon gumi légmentes záródást biztosít,  a nyomást tartó szelep segít a megfelelő (nyomás,hőmérséklet) beállításában. A túlnyomás esetén gondoskodni kel a nyomás csökkentéséről.

A kuktát használatkor jól le kel zárni, ellenőrizni kel a szelep működését, és amikor az étel elkészült nyitás előtt a túlnyomsát ki kel engedni!

A kukta valamiért egyes háziasszonyok fejében úgy él, mint az edény, ami anno a nagymama tűzhelyén sípolt (rosszabb esetben robbant). Pedig ezen az emlékképen ma már csak egy jót mosolyoghatunk, mert a fejlesztések gondoskodtak róla, hogy az egyik legmegbízhatóbb társunk legyen a konyhában.

Nem véletlen, hogy az eszköz reneszánszát éli, hiszen egyszerre spórol nekünk időt, energiát és vizet. Ez a mesterhármas annak köszönhető, hogy ha lezárt edényben hevítjük a vizet, akkor a gőz nem tud távozni, ezáltal fokozatosan emelkedik a nyomás és a hőmérséklet. Mindez azt eredményezi, hogy a benne készülő étel hamarabb megpuhul, mint a klasszikus főzésnél.

Valószínűleg nem kell részleteznünk, hogy ennek köszönhetően a folyamatos időhiánnyal küzdő szakácsok álma. Persze nem csak nekik érdemes beszerezniük, a legjobb, ha minden szekrényben lapul egy kukta, aminek hála a nyári melegben lerövidíthetjük a meleg konyhában töltött időt vagy gyorsabban elkészíthetjük az egyébként több órás főzési időt igénylő ételeket.

A napjainkban gyártott kuktákban maximálisan megbízhatunk, egyedül a hirtelen felcsapó gőz miatt kell résen lenni. Ha semmit nem akarunk a véletlenre bízni, akkor olvassuk el a mellékelt használati utasítást és tartsuk be a megadott főzési időket. Ugyanilyen fontos, hogy mindig tiszta legyen a szigetelés és a szelep környéke, illetve használatkor alaposan lezárjuk az edényt.