Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Mérleg

10 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

10 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A konyhai mérleg nagyon hasznos kis eszköz, mert a precíz munkához pontos mérésre van szükség. Lemérhető vele a liszt, a rizs, a zöldség a gyümölcs, de igazából bármi. Nyilván, ha edénnyel mérünk, akkor az edényt előtte érdemes megmérni és az értéket levonni, vagy épp az edény súlyát nullázva mérni, hogy pontos eredményt kapjunk. Nem csak a konyhában, de például egy pékség vagy cukrászda pultján is szükség lehet mérlegre, a kilóra árult finomságokhoz. A mérlegek között vannak igazán kicsi súlyokat érő és nagyobb súlyokra kalibrált eszközök is.

A húsok méréséhez például a kicsike, 1kg-os méréshatárig működő eszköz nem megoldás, de 32 dkg cukor leméréséhez sem kell a 30 kg méréshatárig mérő eszköz. A speciálisabb mérlegek, mint például a hordómérleg a vendéglátóegységek elengedhetetlen darabja, mert például a csapolt sör hordójának mérése a standoláskor leginkább ezzel oldható meg.

A legkeresettebbek a digitális mérlegek, melyek egy része árszorzós lehetőségeket is rejt bizonyos súlyhatárig. Ezeken kívül még mindig kapható tolósúlyos mérleg is azok számára, akik a hagyományos eszközöket részesítik előnyben. A kisebb mérésekre a tálas mechanikus mérlegek is alkalmasak.

Nagymamáink (sőt, talán még édesanyánk is) évtizedekkel ezelőtt még a tolósúlyos konyhai mérleget vették elő, amikor hozzáláttak a sütéshez vagy valamilyen mártás készítéséhez. A klasszikus alternatívákat ma sem felejtették el, és elvétve megtalálhatóak a kínálatban, de e helyett a modern háztartásokban inkább a digitális változatok hódítanak teret.

Az elmúlt években olyannyira elterjedtek ezek a változatok, hogy szinte minden konyhaszekrényben fellelhetőek. A töretlen népszerűségük nem véletlen, hiszen azonnal rendelkezésre állnak, pofonegyszerű kezelni őket, és természetesen pontosan dolgoznak.

Az alapváltozatok általában 5 kg-ig mérnek, 1 g-os pontossággal, ami egy átlagos háziasszony számára elégendőnek bizonyul. A mérleg persze nemcsak az otthonokban, hanem a boltokban, pékségekben, cukrászdákban és az éttermek konyháján is alapfelszerelésnek számít.

Mivel ezeken a helyeken általában nagyobb mennyiségekben gondolkodnak, ezért az 5 kg-os változatok helyett a komolyabb, 15-30 kg-os fajtákra ruháznak be. Bizonyos területeken (például a zöldségesek körében) igen keresettek az átszorzós lehetőséget biztosító megoldások, mert pörgős munkavégzést tesznek lehetővé.

Ebben a kategóriában úgy válogattuk össze a kínálatot, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő mérleget, akár az otthoni konyhájába, akár egy vendéglátóhelyre keresgél.