...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Mérleg

A konyhai mérleg nagyon hasznos kis eszköz, mert a precíz munkához pontos mérésre van szükség. Lemérhető vele a liszt, a rizs, a zöldség a gyümölcs, de igazából bármi. Nyilván, ha edénnyel mérünk, akkor az edényt előtte érdemes megmérni és az értéket levonni, vagy épp az edény súlyát nullázva mérni, hogy pontos eredményt kapjunk. Nem csak a konyhában, de például egy pékség vagy cukrászda pultján is szükség lehet mérlegre, a kilóra árult finomságokhoz. A mérlegek között vannak igazán kicsi súlyokat érő és nagyobb súlyokra kalibrált eszközök is.

A húsok méréséhez például a kicsike, 1kg-os méréshatárig működő eszköz nem megoldás, de 32 dkg cukor leméréséhez sem kell a 30 kg méréshatárig mérő eszköz. A speciálisabb mérlegek, mint például a hordómérleg a vendéglátóegységek elengedhetetlen darabja, mert például a csapolt sör hordójának mérése a standoláskor leginkább ezzel oldható meg.

A legkeresettebbek a digitális mérlegek, melyek egy része árszorzós lehetőségeket is rejt bizonyos súlyhatárig. Ezeken kívül még mindig kapható tolósúlyos mérleg is azok számára, akik a hagyományos eszközöket részesítik előnyben. A kisebb mérésekre a tálas mechanikus mérlegek is alkalmasak.

Nagymamáink (sőt, talán még édesanyánk is) évtizedekkel ezelőtt még a tolósúlyos konyhai mérleget vették elő, amikor hozzáláttak a sütéshez vagy valamilyen mártás készítéséhez. A klasszikus alternatívákat ma sem felejtették el, és elvétve megtalálhatóak a kínálatban, de e helyett a modern háztartásokban inkább a digitális változatok hódítanak teret.

Az elmúlt években olyannyira elterjedtek ezek a változatok, hogy szinte minden konyhaszekrényben fellelhetőek. A töretlen népszerűségük nem véletlen, hiszen azonnal rendelkezésre állnak, pofonegyszerű kezelni őket, és természetesen pontosan dolgoznak.

Az alapváltozatok általában 5 kg-ig mérnek, 1 g-os pontossággal, ami egy átlagos háziasszony számára elégendőnek bizonyul. A mérleg persze nemcsak az otthonokban, hanem a boltokban, pékségekben, cukrászdákban és az éttermek konyháján is alapfelszerelésnek számít.

Mivel ezeken a helyeken általában nagyobb mennyiségekben gondolkodnak, ezért az 5 kg-os változatok helyett a komolyabb, 15-30 kg-os fajtákra ruháznak be. Bizonyos területeken (például a zöldségesek körében) igen keresettek az átszorzós lehetőséget biztosító megoldások, mert pörgős munkavégzést tesznek lehetővé.

Ebben a kategóriában úgy válogattuk össze a kínálatot, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő mérleget, akár az otthoni konyhájába, akár egy vendéglátóhelyre keresgél.

10 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

10 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása
Mérleg

Minimal Price: Ft3840,16