Gasztronagyker
ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Pálinkás és borosüvegek

Kérem válasszon alkategóriát!

Ha a magyar gasztronómia kerül említésre, akkor a legtöbb embernek a konyha jellegzetes ízei mellett általában két ital jut eszébe. Az egyik az étvágyfokozóként emlegetett egyik hungarikumunk, a pálinka, a másik pedig a bor, amelyről több tájegység is nevezetes.
Mindkét italra érvényes, hogy a minőség záloga a megfelelő tárolás. Ennek a részletnek legalább akkora szerepe van, mint magának az italnak, arról nem is beszélve, hogy először a szemünkkel bíráljuk a gasztronómia elénk kerülő remekeit. A letisztult borokat és pálinkákat szívesen fogyasztjuk, míg a zavaros fajtákat igyekszünk udvariasan visszautasítani.
Az üveg nem csak a praktikussági szempontnak tehet eleget, a megjelenésével akár a lakás egyik dísze is lehet. Az egyszerű darabokat könnyen feldobhatjuk egy személyre szóló címkével, de lehetőségünk van olyan termék mellett letennünk a voksunkat, amelynek megjelenése eltér a klasszikus formától – a palack akár egy szőlő formáját is felveheti.
A pálinkás és borosüvegeknek különböző űrtartalmú fajtáit találjuk meg, de ha ajándékba adnánk egy tájegységre jellemző minőségi italt, akkor a legpraktikusabb választás a 0,5, illetve a 0,75 literes alternatíva.