...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

Rozsdamentes lábasok alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Rozsdamentes lábasok

Kérem válasszon alkategóriát!

A rozsdával a vasból készült eszközök elterjedése óta szélmalomharcot vívunk. A technológia fejlődésének köszönhetően szerencsére megjelentek a rozsdamentes termékek, melyek kiküszöbölik a problémát. Ezt az anyagot a konyhai eszközök gyártásánál is felhasználják, az evőeszközök mellett a fazekak, lábasok előállításához.

A technológia titka, hogy egy olyan ötvözetet hoznak létre, ami minimum 10,5%-ban tartalmaz krómot. Ez egyrészt védő felületet képez az oxigénnel, másrészt nem válik le – ami gyakori probléma a rozsdánál.

Természetesen ez a tulajdonsága még kevés lett volna ahhoz, hogy az egész világon népszerűvé váljon. Az is mellette szól, hogy a használata során nem kerül az ételbe semmilyen egészségre ártalmas anyag, a kemény és egyenletes felületének köszönhetően pedig nagyon egyszerű a tisztítása.

A felhasználó szempontjait szem előtt tartva a füleket szegecsekkel rögzítik, és úgy alakítják ki, hogy kényelmes legyen a fogása. Vannak olyan edények, amelyeknél problémaként merül fel, hogy bizonyos tűzhelyeken nem használhatóak.

A rozsdamentes termékekre ez nem érvényes, mert az indukciós, a gázlángos és az elektromos tűzhelyekre, főzőlapra is minden gond nélkül feltehetjük. Sőt, a korábban tapasztalható, rossz hővezetési tulajdonság sem merül már fel, hiszen a gyártás során két réteg közé egy réz-, vagy alumínium réteget helyeznek, ami egyenletes hővezetést biztosít.