Nagykonyhák leghatékonyabb kiszolgálására törekszünk

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Sütőformák

1 - 60 termék, Összesen:126

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

1 - 60 termék, Összesen:126

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A sütőforma nagyon fontos kellék, hiszen nem mindegy, miben sül készre a finomság. Számos típusa létezik, ilyen például a szufléforma, ami a különleges desszert, a szuflé elkészítéséhez elengedhetetlen. A szufléforma általában porcelánból készül, de régebben mázas cserepet is használtak ilyen célokra, ahogy számos más, sütéshez kacsolódó feladatra is. A porcelán jól bírja a hőt, valamint esztétikus megjelenésű, így a szuflét nagyon szépen lehet tálalni benne. Különböző méretben kapható, van például 6 cm átmérőjű, 0,05 l űrtartalmú szufléforma, de ennél kicsivel nagyobb a 7 cm átmérőjű és a sokkal nagyobb méretű, már nem egyadagos szuflé elkészítésére alkalmas, 12 cm átmérőjű darab is megtalálható a kínálatban. Ezek a formák amellett, hogy kiválóan alkalmasak a szuflé sütésére és tálalására, másféleképpen is felhasználhatók. Süthető bennük muffin, kevert tészta, sőt pástétom és tojás is, például a mikrohullámú sütőben. Ezen kívül a kisebb szuflé formák alkalmasak szószok, mártások vagy éppen savanyúág, sajtok tálalására is. A sütőformákat általában nem csak sütemények, de főételek vagy köretek készítésénél is lehet használni, valamint a formázásban is jól jöhetnek.

Amikor úgy döntünk, a kreativitásunkat a konyhában bontakoztatjuk ki, de a torta helyett valami más alternatíva után kutatunk, akkor a receptek között megakadhat a szemünk a szebbnél szebb cupcake-eken és a különleges szuflékon.

Ezek elkészítése a fantázián és a türelmen túl igényel még egy fontos összetevőt: az ezekhez tervezett sütőformákat. A szuflékkal kapcsolatos érdekesség, hogy korábban mázas cserepet használtak az elkészítésükhöz, napjainkban azonban a porcelánból készült formák hódítanak teret. Több indok is magyarázza, hogy miért esett a választás erre az anyagra. Ezek közé tartozik, hogy nagyon jól bírja a hőt és esztétikus, vagyis minden szempontból tökéletes a különleges desszert tálalására.

A szufléhoz hasonló odafigyelésre van szükség egy különleges cupcake késztésénél – különösen, amikor a díszítésére kerül a sor. Ezeknél a finomságoknál a mi kezünkben van a döntés: az alapjukat megsüthetjük papírformában vagy szilikonos sütőformában.

A sütemények tárháza nemcsak a receptek és a dekorációk, hanem a formák szempontjából is széles. A családok körében például kedvelt desszert lehet a kuglóf, melynek szép külleméről a sütőforma gondoskodik, az ízesítése viszont csak rajtunk – és a szeretteink ízlésén – múlik.