Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Sütőlemez

21 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

21 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

Pogácsák, linzerek, kekszek sütésénél nagyon jó szolgálatot tesz a sütőlemez. A zsemlék, kiflik sütését sem kényelmes tepsiben megoldani, mindenképpen sütőlemezre van szükség. Ez a konyhai eszköz általában rozsdamentes anyagból készül, pereme minimális. A sütnivalók letapadását teljesen kiküszöbölhetjük, ha szilikon sütőlapot helyezünk a fém felületre, bár a sütőlemezek olyan simára csiszolt eszközök, melyekre nem szokott letapadni a tészta. A sütőlemezek csoportjába tartozik például a GN edény, mely egy csupán 10 mm mély sütőtepsi. Szintén rozsdamentes anyagból készítették. A sütőlemezek között megtalálhatók a 600x400x10 mm-es darabok, de a kisebb, 400x300x10 mm-esek is.

Alumínium sütőtálcákat is találni ebben a kategóriában, melyek szintén hatékonyak a sütésben. A sütőlemezeket nem csupán pékségi vagy cukrászati tevékenységre lehet használni, nagyon jó szolgálatot tesznek a konyhában is. Akár éttermi, akár családi konyháról van szó, például házi kenyerek vagy egy nagy adag pogácsa megsütésére kiválóan alkalmasak.

A karácsonyi időszakban, mikor halomra készül a mézeskalács, jól jön egy nagyméretű sütőlemez, ha nem is pont s ütésre, de a tárolásra, hűtésre, szárításra mindenképpen.

Minden háziasszony ismeri azokat a süteményeket, amelyekkel illik várni a vendégeket. Tudják, hogy a legjobb, ha az édes és a sós szájúakra egyaránt gondolnak, ezért a tarsolyukban ott lapul mindkét eshetőségre egy-egy jól bevált recept.

A sós alternatívánál leggyakrabban a sós rúd vagy a pogácsa a befutó, az édes esetén pedig a linzer vagy a keksz. Bármelyik mellett tesszük le a voksunkat, az egyszerű, mély kialakítású tepsi nem a legjobb választás, ha a sütésre kerül a sor.

Ilyenkor lapos sütőlemezt érdemes elővennünk, ami nemcsak kényelmes, hanem gazdaságos is, hiszen a nagyobb alapterületének köszönhetően lényegesen több süteményt készíthetünk el vele egyszerre. A konyhai eszköz a sütésen kívül a hűtésre, szállításra és tárolásra is alkalmasak – utóbbinak elsősorban a mézeskalácsok szezonjában örülhetünk igazán.

A sütőlemeznek természetesen az éttermek és a pékségek, cukrászdák konyhájában is helye van, hiszen e nélkül szinte elképzelhetetlen, hogy elkészüljenek a kiflik, zsemlék vagy kenyerek (igaz, hogy utóbbiaknál a hűtésére, tárolására a rácsokat alkalmazzák).

Ebben a kategóriában úgy válogattuk össze a sütőlemezeket, hogy a rozsdamentes és az alumínium változatok közül is tudjanak válogatni, és mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt – akár otthonra, akár vendéglátóhelyre keres alternatívát.