Tányér éttermeknek - Tányér | Gasztronagyker webáruház

...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

Tányér éttermeknek

Tányér éttermeknek alkategóriák

Éttermi porcelántányérok kedvező áron széles választékban!

A porcelántányér alapanyaga:

Egyik alapanyag a kaolin, ami plasztikus finomanyag, míg a másik a kvarchomok, ami soványító hatású, míg a harmadik alapanyag a formálhatóságot biztosító földpát. Ezen alapanyagok és különböző adalékok összekeverésével tudják szabályozni a porcelán minőségét. A kaolintartalom növelése a hőállóságot a kvarc és földpát együttes növelése a szilárdságot növeli.

A tányér kialakulása és alapanyagai, fajtái:

A tányér az emberiség étkezési kultúrájának fejlődésével vált nélkülözhetetlen eszközzé. Míg régen egy asztalnál egy tálból akár evőeszközök nélkül ettek őseink, addig ma már nagyon komoly kultúrák, hagyományok és elvárások alakultak ki nem csak az étkezés mikéntjével, de az asztal terítés és felszolgálás tekintetében is. A legelterjedtebb tányérok alapanyaga porcelán, de létezik műanyag, polikarbonát és melamin, üveg, valamint eldobható műanyag és papírból készült tányér is. A melamin alapanyagú tányérokat és eszközöket csak és kizárólag hideg ételek és italok fogyasztására ajánljuk, mivel a meleg hatására káros anyagok oldódnak ki a melamin alapanyagú termékekből.

Praktikusság szempontjából és bizonyos helyeken, ahol fokozott törésveszélynek vannak kitéve, vagy előírás a törésmentesség, a műanyag tányérokat célszerű használni. A legelterjedtebb és a legtöbb helyen használt tányér a porcelántányér. Rengeteg előnye van a műanyag és egyéb anyagból készült tányérokkal szemben. Nagyon tartós (ha nem törik el), nem karcolódik, könnyen tisztítható akár mosogató gépben is, és az idő elteltével sem mattul be. Jól bírja a vegyszereket és egészségre ártalmas anyagok nem oldódnak ki belőle. A porcelántányér sokrétűsége és eleganciája miatt is a legszélesebb körben és a legnagyobb választékban gyártott tányér.

 

1 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása
 • Már csak
  1
  maradt!
  Tányértartó állvány 84 db tányérhoz

  Tányértartó állvány 84 db tányérhoz

  Normál ár: 153 331 Ft

  Akciós ár: Nettó ár: 94 298 Ft Fogy. ár: 119 758 Ft

  Akciós ár visszaszámlálás
  NapÓraPMP

1 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása
Tányér éttermeknek

Minimal Price: Ft94298