Gasztronagyker

Thermoláda, termoláda

A termoláda szilárd és folyékony étel szállítására egyaránt alkalmas. Többféle méretben és kivitelben is gyártják, így megkülönböztetünk felültöltős és előltöltős termoládákat, amelyek minden esetben a gasztronorm azaz GN szabvány alapján készülnek. A termoládákat rendkívül csekély hőveszteség jellemzi, ezért egyre népszerűbb az ételszállítás területén, amelyhez még a praktikussága és könnyű tisztithatósága is párosul.


A felültöltős termoláda vagy termodoboz szintén praktikus, és minden előírásnak megfelelő szállítóeszköz, amely kisebb űrmértékű, könnyű, de szintén GN szabvány alapján gyártott nagyon jó hőszigeteléssel rendelkező olcsóbb ételszállító doboz. Anyaga melegen préselt polipropilén granulátum, ezért könnyű súly, ugyanakkor rugalmas és rendkívüli ellenállóság jellemzi. A termoláda süllyesztett  fülekkel rendelkezik a szállítás könnyítésére és belső bemarással az edények mozgatásához. OETI engedéllyel rendelkezik.

A felültöltős termoláda hőtartó képességének jellemzői:

A thermobox hűtött tartalmának hőmérséklete, teljesen megtöltött állapotban nyitogatástól mentesen óránként 2-3 celsius fokot melegszik. A szállítási idő jégakku használatával akár 4 órával is meghosszabbítható.
A thermobox meleg tartalmának hőmérséklete teljesen megtöltött állapotban nyitogatástól mentesen óránként 6 celsius fokot csökken.