Gasztronagyker

Edény alkategóriák

Edény

A konyhai szekrényekben a hely nagy részét az edények foglalják el, amelyek kiválasztásakor a legtöbben a praktikumot és a tartósságot tartjuk szem előtt. Érthető, hiszen a bútorok ajtaját kinyitva nem akarjuk, hogy az edények szinte kiessenek, ezért olyan termékek beszerzésére törekszünk, amelyek nem csak egy célból használhatók.

Az edények kiválasztásakor két fontos dolgot kell figyelembe vennünk: a méretet és az elkészítéséhez felhasznált alapanyagot. Ezeken kívül nem mindegy, milyen a fül kialakítása, mert ez a szempont megnehezítheti vagy éppen könnyebbé teheti a sütést és a főzést.

Vannak alapvető edények, amelyekre minden háztartásban szükség van. Ezek közé tartozik egy nagyobb lábas, a közepes lábasok, illetve a serpenyő.

Természetesen minél több időt töltünk a konyhában, és minél több ételt készítünk el, annál több edényre van szükségünk a hatékony munkához. A hosszú főzési időt igénylő ételeknél például felmerül az igény egy kukta iránt, a szószok, pudingok vagy mártások elkészítéséhez pedig nagy hasznát vesszük egy gyorsforralónak.

A méret mellett nagy hangsúlyt kap az anyag. Ez nemcsak a főzés megkönnyítése, hanem a tisztíthatóság miatt is lényeges. A rozsdamentes edények mellett szóló előny, hogy strapabírók és egyszerűen tisztíthatók, praktikusak, ráadásul széles választékkal állnak rendelkezésünkre.