Gasztronagyker

Bevonatos serpenyő

Még a kezdő háziasszonyok is tudják, hogy a sütés-főzés során a jó edények aranyat érnek. Mert ha ezek minőségével gond van, akkor minden igyekezet ellenére katasztrofális lehet az étel. A nem megfelelő anyagból készült edények aljára minden leragad és odaég, és vannak olyan fogások, amelyeket már semmi sem ment meg a szemetestől.

A bevonatok persze nemcsak a szárnyaikat bontogató konyhatündérek munkáját könnyítik meg, hanem a profikét is, akik nap mint nap egy előkelő étterem konyhájában dolgoznak azon, hogy a vendégek elégedett mosollyal álljanak fel az asztaltól. A konyhai eszközök beszerzésénél tehát vétek lenne spórolni az idővel, hogy felkutassuk a lehető legjobbakat.

A háztartásokba és a vendéglátóhelyekre egyaránt több méretben érdemes beszerezni a lábasokat és fazekakat. Bár a bevonat ezeknél a termékeknél is számít, a serpenyőknél ennek a szempontnak kiemelt szerepe van.

Mert a konyhában alkotó hobbi-, és profi séfeknek egyaránt rémálom, hogy leragad a tortilla vagy a palacsintatészta, és nem lehet megfordítani. Vagy a hús külső része odaég, míg belülről félig nyers marad. Ezek a kellemetlen, idegtépő helyzetek egyszerűen elkerülhetők a bevonatos serpenyőkkel, amelyek egyenletes felmelegedést és hőelosztást biztosítanak.