Gasztronagyker

Bár alkategóriák

Bár

Kérem válasszon alkategóriát!

A báreszközök között megtalálja mindazt, amire egy bárpultban szükség lehet ahhoz, hogy finom koktélok, italok készüljenek vendégei számára.
A bárrendszerezőben tartott eszközök kényelmesen és gyorsan elérhetővé válnak, hogy a kiszolgálás is gyors és kényelmes legyen. Jég- és kockacukor csipeszek, hitelesített mérőedények, boros palack hűtők és persze a bor szervírozásához szükséges dugóhúzók széles választékát kínáljuk kedves vevőinknek.
A báreszközök között megtalálhatja még a gyümölcsös italok elkészítéséhez feltétlenül szükséges gyümölcspréseket is.
Tekintse meg fahéj- és kakaópor szóró edénykínálatunkat, és a koktélok elkészítéséhez és felszolgálásához szükséges koktélkeverő kanál, jégdaráló, shaker kínálatunkat is.
Webáruházunkban széles választékkal várjuk kedves vevőinket, ne feledje, a ma megrendelt termékek már holnapra megérkezhetnek Önökhöz!

A bárok kialakulásának története egészen a 19. századig, az amerikai vadnyugat meghódításáig nyúlik vissza. Ez a momentum és hangulat több filmben jelenik meg a western főhősök tolmácsolásában.
Az idő előrehaladtával fokozatosan alakult ki a pult, és a vendégek tisztes távolságban tartását szolgáló rúd, vagyis a jelenlegi felosztáshoz fokozatosan jutottunk el. Eleinte csak a kiszolgálási területet hívták bárnak, végül az egész intézmény és műfaj ezt a nevet kapta.
Eleinte csak állni lehetett a bárpultnál, az e mellett üldögélés, illetve a magas bárszék pedig csak az 1910-20-as években jelent meg. Egyébként a bárok voltak a vendéglátóhelyek közül az elsők, ahol szinte csak italokat szolgáltak fel.
A forgalom fenntartásához a tulajdonosoknak bővíteniük kellett a kínálatot, amelyet a fűszerek és gyümölcslevek bevezetésével, kombinálásával oldottak meg. Az így kreált receptekre különleges fantázianevekkel és az elkészítés során alkalmazott látványos mozdulatokkal tették fel a pontot.
Napjainkban egyre több bár nyitja meg a kapuit, ami élesebbé teszi a helyek közötti versenyt. Ahhoz, hogy kitűnjünk, egyedi elemekkel kell előrukkolnunk, a hely megjelenésén kívül érdemes egyedi italválasztékot kialakítanunk.
Természetesen ezek gördülékeny elkészítéséhez megfelelő kellékek szükségesek. A shaker, a bárkanál és italkiöntőn túl olyan eszközöket is érdemes beszereznünk, mint a bárkanál, az italadagoló vagy a jégcsipesz.