Gasztronagyker
ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Abrosz

Egy étteremben különösen nagy hangsúlyt kap a terítés, hiszen ez az első dolgok egyike, amelyet a vendégek szemügyre vesznek, amikor leülnek az asztalhoz. Még meg sem nézték az étlapot, de máris elkezd kialakulni a véleményük az adott helyről.

A foltos, gyűrött vagy morzsás abrosz rossz benyomást kelt, mert ezeket látva nem éppen az igényes jelző jut az eszükbe. Persze a tisztaság csak az egyik tényező. Ha megfigyeljük, sokan finoman végigsimítják az abrosz egy részét. Valószínűleg ez egy reflex, hiszen amikor otthon mi vagyunk a vendéglátók, akkor egy-egy ilyen apró mozdulattal végezzük el az utolsó simításokat a tökéletes hatás érdekében.

Vendéglátói oldalról felmerül a kérdés, milyen abroszokat érdemes beszerezni. Igen elterjedtek a damasztból készült darabok, amelyek finom fényükkel nem hivalkodnak, mégis rendezett és stílusos hatást keltenek.

Szerencsére nem vagyunk lekorlátozva a színek terén, hiszen ezek a típusú abroszok a klasszikus fehér, piros, kék és zöld mellett különböző kockás változatokban is elérhetőek. Ennek köszönhetően biztosan megtaláljuk az elképzeléseinknek megfelelőt – illetve azt, amelyik az éttermünk hangulatához legjobban passzol.