Gasztronagyker

Fazék

A rozsdamentes fazekak nagykonyhai felhasználása az anyag nagyon jó tulajdonságai miatt jelentősen elterjedt hazánkban is. A rozsdamentes szó az olasz inoxidable szóból származik. Professzionális felhasználását az anyag tulajdonsága teszi lehetővé, mert nagyon igénytelen, és rendkívül strapabíró edényeket lehet belőle gyártani. Megkülönböztetünk sima rozsdamentes és 18/10-es anyagból készült saválló rozsdamentes edényeket.

A rozsdamentes fazék előnyei:

- Könnyen tisztítható és jól bírja a tisztítószer okozta hatásokat is.
- A 18/10-es rozsdamentes anyag nem rozsdásodik, és egészségre káros anyag nem oldódik ki belőle főzés során.
- Vastag és erős talpazat, oldalfal és szegecsekkel erősített fül.
- Mosogatógépben is mosható
- Indukciós tűzhelyen is használható.

A rozsdamentes fazekak hátrányos tulajdonsága volt, hogy a hőt nehezen és egyenletlenül osztja el, ennek kiküszöbölésére a fazekak talpát vagy alját három rétegből készítik. A két réteg rozsdamentes acél közé, alumínium- vagy rézréteget tesznek, így egyenletes a hőelosztás és nehezebben ég vagy ragad oda az étel.

A rozsdamentes edények tisztítása:

Mosogatás során kerülje a vegyszerek túladagolását, és ne öntsön közvetlenül az edényre semmilyen hígítatlan savas vagy lúgos szert. A rozsdamentes edényekhez tisztításához csak a HACCP által előírt vegyszert alkalmazzon.
Makacs szennyeződés esetén áztassa be forró vízzel és egy nem karcoló szivaccsal vagy mosogatókendővel erősen dörzsölje át. Az edény tisztításához ne használjon erős dörzsszivacsot, kést és semmilyen kemény eszközt ami megsértheti és összekarcolhatja az edény felületét.
Bízunk benne, hogy a termékeinkkel és a cégünk által nyújtott szolgáltatással Önt is elégedett vásárlóink között tudhatjuk. A Gasztronagyker Kft. elkötelezett minden kedves vásárlója iránt és szem előtt tartja azt a célt, hogy mindenki a legjobb kiszolgálásban részesüljön.

A cégünk által forgalmazott de Buyer rozsdamentes edények 18/10-es anyagból készülnek és nagyon magas minőséget képviselnek, HACCP engedéllyel is rendelkeznek. A de Buyer edények választása, kedvező áruk és nagyon jó minőségük miatt is kitűnő döntés.

Vannak olyan eszközök, amiket a legkisebb konyhákban is megtalálunk. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy háztartásban ne bújjanak meg valamelyik szekrényben evőeszközök, tányérok, tepsik és fazekak. Utóbbiak közül a háziasszonyok és a vendéglátóhelyeken dolgozók körében egyaránt nagy népszerűségre tettek szert a rozsdamentes termékek.

Az ok teljesen érthető, hiszen az előállításukhoz felhasznált alapanyagnak köszönhetően igénytelenek, ugyanakkor nagyon strapabíróak. Ez alatt azt értjük, hogy könnyű dolgunk van, amikor a tisztításukra kerül a sor, mert ellenállnak a tisztítószer okozta hatásoknak, és a mosogatógéppel sincs problémájuk. Természetesen a nagyon durva savas, lúgos szerek, a dörzsszivacs vagy kés használata ebben az esetben sem ajánlott.

Persze mindez még nem lenne elég indok a népszerűségre, hiszen az ételekkel közvetlenül érintkező eszközökkel kapcsolatban jogos elvárás, hogy az egészségünkre ártalmatlanok legyenek, vagyis a sütés-főzés során ne oldódjanak ki belőlük káros anyagok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még nem volt elég fejlett a gyártási technológia, ami miatt ezek az edények egyenetlenül oszlatták el a hőt. A szakemberek ennek kiküszöbölésére a fazekak alját ma már három rétegből készítik: két réteg rozsdamentes acél közé egy alumínium-, vagy rézréteg kerül.