Gasztronagyker
ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Kukta

A kukta valamiért egyes háziasszonyok fejében úgy él, mint az edény, ami anno a nagymama tűzhelyén sípolt (rosszabb esetben robbant). Pedig ezen az emlékképen ma már csak egy jót mosolyoghatunk, mert a fejlesztések gondoskodtak róla, hogy az egyik legmegbízhatóbb társunk legyen a konyhában.

Nem véletlen, hogy az eszköz reneszánszát éli, hiszen egyszerre spórol nekünk időt, energiát és vizet. Ez a mesterhármas annak köszönhető, hogy ha lezárt edényben hevítjük a vizet, akkor a gőz nem tud távozni, ezáltal fokozatosan emelkedik a nyomás és a hőmérséklet. Mindez azt eredményezi, hogy a benne készülő étel hamarabb megpuhul, mint a klasszikus főzésnél.

Valószínűleg nem kell részleteznünk, hogy ennek köszönhetően a folyamatos időhiánnyal küzdő háziasszonyok és édesanyák álma. Persze nem csak nekik érdemes beszerezniük, a legjobb, ha minden szekrényben lapul egy kukta, aminek hála a nyári melegben lerövidíthetjük a meleg konyhában töltött időt vagy gyorsabban elkészíthetjük az egyébként több órás főzési időt igénylő ételeket.

A napjainkban gyártott kuktákban maximálisan megbízhatunk, egyedül a hirtelen felcsapó gőz miatt kell résen lenni. Ha semmit nem akarunk a véletlenre bízni, akkor olvassuk el a mellékelt használati utasítást és tartsuk be a megadott főzési időket. Ugyanilyen fontos, hogy mindig tiszta legyen a szigetelés és a szelep környéke, illetve használatkor alaposan lezárjuk az edényt.