Gasztronagyker

Rozsdamentes serpenyő

Az edények tárháza szerteágazó, így érthető, hogy egy laikus nehezen választ, amikor döntésre kerül a sor. A latolgatás során a méretek mellett az anyagokat is figyelembe kell venni, hiszen ez határozza meg, meddig fog jó szolgálatot tenni és milyen ételeket tudunk az asztalra tenni.

Egy rosszul megválasztott darab miatt előfordulhat, hogy a levesben lévő zöldségek némelyike félig nyers marad, míg a többi szinte teljesen szétfőtt, a hús egyik pillanatról a másikra odaéghet, de az is megeshet, hogy az egyik oldala félig nyers marad – pedig ugyanannyi időt töltött a serpenyőben, mint a másik része.

A rozsdamentes serpenyőkben – a korábbi hibákat kiküszöbölésének köszönhetően – ma már egyenletesen átsülnek az ételek, és a takarítással sincs gondunk. Nem véletlen, hogy a háziasszonyok egyik kedvencévé nőtte ki magát. Igaz, hogy a felülete alapvetően nem karcolódik, de jobb átgondolni, milyen szereket vetünk be, amikor takarításra kerül a sor.

Persze a bevonatokkal (például teflonnal) ellátott rozsdamentes serpenyőkkel óvatosabban kell bánni, hiszen ezek a felületek sérülékenyebbek – viszont ezt ellensúlyozzák a széleskörű felhasználhatóságukkal.