Nagykonyhák leghatékonyabb beszállítója

Bécsi szeletsütők alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Bécsi szeletsütők

Kérem válasszon alkategóriát!

A bécsi szelet érdekessége, hogy eredetileg nem osztrák eredetű étel – de kétségtelen, hogy a hírét nekik köszönheti. A feljegyzések szerint már a középkori spanyoloknál is volt bundázott sült, ezen kívül sokáig volt divat arany külsőbe öltöztetni a húst a bizánciaknál is.

Amennyiben hihetünk a történelmi bizonyítékoknak, akkor egy hadnagynak köszönhetően került Milánóból Bécsbe, aki hadi zsákmányként vitte magával. Bármi is álljon az elterjedésének hátterében, napjainkban igen nagy rajongótáborral büszkélkedhet.

A rántott borjúhús különlegességét többek között a panír adja, ami némiképp eltér a magyar konyha klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa szentháromságától. A végeredmény nemcsak az alapanyagokon áll vagy bukik, hanem a sütés módján is. Mivel lényegesen nagyobb húsdarabról van szó a hagyományos magyar változathoz képest, ezért nem mindegy, milyen serpenyőt veszünk elő.

Ennek kiválasztásakor nemcsak az átmérőre, hanem a kényelmes fogásra is gondolnunk kell. A nagyobb hús nagyobb átmérőjű sütőedényt kíván, a praktikus használatot pedig a két oldalon stabilan rögzített fül biztosítja.

A bécsi szeletsütők tervezése során az osztrák konyha különleges főfogásának jellemzőit maximálisan figyelembe vették, ezért ezek a konyhai edények minimum 40 cm-es átmérővel érhetőek el (sőt, a kínálatban akár a 60-70 cm-es változatokkal is találkozhatunk).