Gasztronagyker

Fűrész

A csontfűrész és a csontfűrész lap fontos kellék az ételek előkészítése és feldolgozása során. Ezért minden nagyüzemi konyhán elengedhetetlen kellék a csontfűrész és egy-két csontfűrészlap.

Egy profi csontfűrész nagy segítséget nyújt a nagyobb és vastagabb csontok szilánkmentes átvágásához. A szép, pontos és egyenes vágáshoz fontos a jó minőségű fűrész, amely megfelelően vastag és erős anyagból készűl, erős kényelmes fogást biztosító markolattal rendelkezik. Fontos továbbá a jó minőségből készült tökéletesen éles csontfűrészlap is. Vannak olyan csontfűrészek, melyeknek a csonfűrész lapja gyorsfeszítővel néhány másodperc alatt kioldható, így a feladat elvégzéséhez szükséges megfelelő fűrészlap cseréje pár másodperc alatt megoldható. Egy minőségi csontfűrészlap, amennyiben vigyázunk rá, vagyis védjük a csorbuástól és egyéb rendellenes behatástól, évekig jól használható segédeszköz lehet a hústermékek feldolgozása során.

Elegendő egy csontfűrész a konyhában és a különböző húsok feldolgozáshoz szükséges különböző fűrészlapok megléte lehetőséget ad, hogy a marhahús feldarabolása végeztével a csontfűrész alapos fertőtlenítése után a megfelelő fűrészlap behelyezésvel pár perc után már a disznóhús feldolgozásával foglalkozzunk.

A Gasztronagyker Kft. által forgalmazott csontfűrészek erős markolattal és jó minőségű rozsdamentes anyagból készülnek. A fűrészek és a csontfűrész lapok is megfelelnek a higiéniai előírásoknak, ami szintén fontos a biztonságos élemiszer feldolgozásához. A vágó termékek védelme érdekében használat után célszerű alaposan elmosni, szárazra törölni, majd száraz helyen tárolni. Mosogatás során kerülni kel a savas és lúgos maró hatású vegyszereket.