Gasztronagyker

Étel-, italszállítás alkategóriák

Étel-, italszállítás

Kérem válasszon alkategóriát!

Az étel-italszállítás manapság már teljesen elfogadott dolog, mert a technológia megteremtette a lehetőséget az élelmiszer higiénikus szállítására úgy, hogy megőrzi az étel állagát, és közben minimálisan növekszik vagy csökken az étel hőmérséklete. Ezeket a feltételeket a rozsdamentes duplafalú ételszállító badella és termoláda tudja biztosítani. Közintézmények és egyéb csak tálalókonyhával rendelkező egységek, valamint az ételszállítással foglakozó éttermek és kifőzdék is előszeretettel használják ezeket a termékeket.

Az ételszállítás biztonságos megvalósításához a törvényileg előírt szabályokat be kell tartani. Ilyen alapvető szabály, hogy több példányban rögzíteni kel az étel útvonalát, hőmérsékletét, dátumát. Ennek a feladatnak a megkönnyítését az ételkísérő szállítólevél biztosítja. A másik fontos szabály, hogy a főzőkonyhán is és a tálaló konyhán is ételmintát kell eltenni minden ételből, amit a törvény által megadott ideig és megadott módon hűtőszekrényben kell tárolni. Az ételminta tárolására a legpraktikusabb termék az ételminta tároló tasak, ami minden jogszabálynak és előírásnak megfelel.

A rozsdamentes duplafalú badellában legfőképpen a leveseket és főzelékeket szállítják, míg a nem folyékony halmazállapotú ételekhez a thermoláda, thermodoboz inkább használatos. A thermoládák a frissen elkészült vagy az előrecsomagolt ételek, pizzák kiszállítására is tökéletesen alkalmas.

A rendezvényekre is gyakran kérik az ételek és italok helyszínre szállítását. Szalagavatókon, céges bulikon, konferenciákon vagy családi eseményeken a konyhában gondosan elkészített és összeállított menüt, higiénikusan, állagát, kinézetét megőrizve, problémamentesen lehet tálalni a résztvevő vendégek részére.

Az étel-, és italszállításhoz használt eszközökkel kapcsolatos alapvető elvárás, hogy meg tudják tartani a hőt, és könnyen tisztán tarthatóak legyenek továbbá fontos kritérium a higiéniai követelményeknek való megfelelés. Az ételek praktikus és könnyű mozgathatóság érdekében a nagyobb rendezvényekre, közétkeztetési célokat ellátó helyekre rozsdamentes zsúrkocsik is szükségesek, amik szintén többféle méretben, több polccal és rögzíthető kerekekkel rendelkeznek.