Nagykonyhák leghatékonyabb kiszolgálására törekszünk

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Cukrász ecset

19 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

19 Termék

oldalanként

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

Az ecset egy konyha elmaradhatatlan része. Nem csupán a pogácsák tojássárgájával való megkenésére használatos, ahogy nagymamáinknál a tollecset, hanem nagyon széles a felhasználási területük. A szilikonos ecset kiválóan alkalmas különböző krémek, díszítések felvitelére, de például a húsok olajjal vagy páclével való megkenésére is. A tepsi kiolajozásakor ugyanúgy nagy hasznukat lehet venni, mint például a palacsintasütéskor. A lószőr vagy műszőr sörtés ecsetek szintén alkalmasak ilyen műveletekre, ám tisztításuk nagyobb odafigyelést igényel.

Nagyon fontos, mind a szilikonos, mind pedig a szőrecseteknél, hogy használat után alaposan tisztítsuk meg őket és jól szellőző helyen szárítsuk minél hamarabb szárazra. A szőrből készült ecseteknél hatékony megoldás egy direkt számukra beszerzett, fésű, ami nem túl sűrű, de nem is túl ritka fogazású. A szőr ecsetek finomabb holmik, ezért a precíziós munkálatokra alkalmasabbak, mint a szilikonos társaik. Az apró ételek, mint például a koktélpogácsa kenegetésére nem igazán van alkalmasabb, mint egy kisebb fejű lószőr vagy műszőr ecset, mert mások túl sok anyagot juttatnának a pogácsa felületére.