Gasztronagyker

Burgonyatörő

A burgonyatörőt vagy burgonyapréselőt a köznyelven kruplinyomónak, krumlitörőnek és töpörtyűnyomónak is hívják. Feladatát tekintve egy célt szolgál, nagyon finom burgonyapüré vagy kruplipüré készítését könyíti meg. Formáját úgy tervezték, hogy ideális legyen a főtt burgonya könnyű összepréselésére. A préselő mozdulatok ismétlésével nagyon finom burgonyadarab mentes püré készíthető vele.

Rozsdamentes acél anyaga lehetővé teszi a burgonyatörő könnyű tisztítását és elegendően erős és tartós burgonyaprést lehet gyártani ahhoz, hogy a burgonyatörés során a burgonyatörőre kifejtett erő hatására nem hajlik, nem vetemedik és nem törik el. Nyilván a háztartási célra szánt krumplinyomóval ne akarjunk nagykonyhai mennyiséget megtörni, mert azon kívűl, hogy nem akkora mennyiség feldolgozására tervezték, ezért valószínű el fog törni, még fizikailag is nagyon megterhelő lesz.

Nagy mennyiségű burgonyapűré elkészítéséhez válasszuk a méretesebb, rendkívű erős és strapabíró burgonyatörőket, amelyek kellően erősek az extrém igénybevételhez. A Gasztronagykernél vásárolható akár 80 centiméter nyélhosszúsággal rendelkező burgonyapréselő is, különböző kialakítású préselőfejjel, és eltérő vastagságú nyéllel. Ezek az eszköztulajdonságok fontosak ahhoz, hogy a burgonyatörés ne szenvedés legyen, hanem egy munkafolyamat, amit gyorsan és aránylag kis erőfeszítéssel kényelmesen el lehet végezni.