Gasztronagyker

Hangedli

 • Raktáron
  Hangedli 44×44 cm bézs damaszt

  Hangedli 44×44 cm bézs damaszt

  Fogy. ár: 876,00 Ft Nettó ár: 689,76 Ft
  részletek, vásárlás
 • Raktáron
  Hangedli 44×44 cm fehér damaszt

  Hangedli 44×44 cm fehér damaszt

  Fogy. ár: 876,00 Ft Nettó ár: 689,76 Ft
  részletek, vásárlás

A vendéglátásban dolgozók számára bizonyára ismerős a hangedli fogalma, hiszen ennek használata az alapvető ismeretek közé tartozik. A szabályok szerint használaton kívül összehajtva kell lennie a leeresztett bal kezünkben.

Az igazi szerepe akkor van, amikor az ételek felszolgálására kerül a sor. Ilyenkor félbehajtjuk és megfogjuk vele a tányérokat – ennek során hosszában a bal alsó karunkra terítjük. A nagyobb tálak esetén összehajtva a tenyerünkbe helyezzük, majd erre tesszük a tálat.

Nemcsak az ételek, hanem az italok szervírozásánal is előkerül: hosszában, keskenyebbre hajtva a bal karunkon keresztbe fektetve. Ezek az apró mozdulatok a vendégek előtt színvonalas és elegáns hatást keltenek. A felszolgálók azonban tudják, hogy ennek szerepe elsősorban az, hogy a munkájuk során tiszta maradjon a ruhájuk és a kezük.

Az abroszokhoz hasonlóan a hangedlik gyakran damasztból készülnek, amelyek lágy fényükkel visszafogottan elegáns hatást keltenek. A színválasztásnál érdemes arra törekedni, hogy a kétfajta textil összhangban legyen. Stílusos választás például egy bézs vagy fehér abrosz, mellé egy bordó hangedli – természetesen fordított esetben is jól fog mutatni.