Gasztronagyker

Habüst

  • Raktáron
    Habüst, 20 cm, 2,5 liter, rozsdamentes

    Habüst, 20 cm, 2,5 liter, rozsdamentes

    (1 vélemény)
    Fogy. ár: 5 730,00 Ft Nettó ár: 4 511,81 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Habüst talp 30, 35, 40 cm habüsthöz, de Buyer, rozsdamentes
  • Raktáron
    Habüst, 24 cm, 3,8 liter, rozsdamentes

    Habüst, 24 cm, 3,8 liter, rozsdamentes

    Fogy. ár: 6 716,00 Ft Nettó ár: 5 288,19 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Habüst, 20 cm, 2 liter, rozsdamentes

    Habüst, 20 cm, 2 liter, rozsdamentes

    Fogy. ár: 6 903,00 Ft Nettó ár: 5 435,43 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Habüst, 25 cm, 4 liter, rozsdamentes

    Habüst, 25 cm, 4 liter, rozsdamentes

    Fogy. ár: 8 890,00 Ft Nettó ár: 7 000,00 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Habüst, 30 cm, 6,5 liter, rozsdamentes

    Habüst, 30 cm, 6,5 liter, rozsdamentes

    Fogy. ár: 11 060,00 Ft Nettó ár: 8 708,66 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Habüst, 35 cm, 12 liter, rozsdamentes

    Habüst, 35 cm, 12 liter, rozsdamentes

    Fogy. ár: 15 800,00 Ft Nettó ár: 12 440,94 Ft
    részletek, vásárlás

A cukrászok egyik elengedhetetlen eszköze a habüst. A hab nagyon képlékeny, sérülékeny, kényes anyag, amit könnyű elrontani és akkor az egészművelet kezdődhet elölről. Nem csak az összetétel, a hőmérséklet és a mozdulatok számítanak a habok esetében, de még a legapróbb tényezők is képesek tönkretenni. Ha a hab összeseik, megtörik, már semmire sem lesz alkalmas. Míg az otthoni konyhákban ez nem olyan nagy katasztrófa, mert a család akkor is szereti a süteményt, ha az nem tökéletesen úgy néz ki, mint ahogy az a nagykönyvben írva van, addig a cukrászdában, étteremben ez megengedhetetlen.

A habüst azért fontos, mert ennek az edénytípusnak az alja lekerekített, gömb ívű, így a habverő mindenhol ugyanúgy eléri. Egy lapos aljú edénynél problémát jelent a szélekre kitapadt anyag, amit csak durvább mozdulatokkal lehet bemozdítani, de a kerek aljú edényben ez nem probléma. Néhány sütemény úgy készül, hogy a habba belekeverünk valami ízesítő vagy színező anyagot, esetleg maga a tésztán alkotóeleme a hab, így a tojássárgája a porcukor is belekerül. Ilyenkor is kiváló a habüst, mert a hab keveréséhez szükséges nagy, lassú mozdulatok csak ebben megoldhatók. A habüst alkalmas csokoládé gőz fölötti olvasztására is.