Gasztronagyker

Kancsó, kiöntő, karaff

Amikor több ismerőst, barátot várunk vendégségbe vagy az egész családnak készítünk egy nagyobb adag limonádét, teát, akkor jó szolgálatot tesz egy kancsó, amelyben egyszerre több liter frissítőt készíthetünk el. Az előkészületek mellett a kiszolgálást is megkönnyíti egy jól megválasztott darab, a fedéllel kiegészített termékek pedig gondoskodnak a biztonságos, higiénikus tárolásról.
A kancsók nélkülözhetetlen kiegészítői a vendéglátóhelyek, illetve a közétkeztetési feladatokat ellátó intézmények polcainak. Az asztaloknál egy nagyobb társaságnak sokkal könnyebb kancsóból kínálni a teát vagy a vizet, hiszen ezzel a megoldással mindenki annyit tölt a poharába, amennyit szeretne.
A döntésnél több szempontot érdemes figyelembe venni. Ezek közé tartozik a fogás – ami jelentősen megkönnyítheti a felszolgálást –, illetve az űrtartalom. A nagyobb asztaltársaságokat kiszolgáló helyeknek a 2-2,5 literes, a főleg gyerekeket ellátó egységeknek pedig az 1 literes kancsókat érdemes választaniuk.
A jó idő beköszöntével gyakran szolgáljuk fel az ebédet vagy a vacsorát a szabadban, a menü mellé kínált frissítőket ilyenkor tanácsos olyan kancsókban tárolni, amelyek lefedhetőek. Nemcsak a nyári hűsítőket, koktélokat, hanem a télen előszeretettel fogyasztott teákat is feldobhatjuk egy kis gyümölccsel. Ezekhez tervezték a gyümölcs infúziós kancsókat, amivel az ízanyagok fokozatosan oldódnak ki.

Figyelem: a poharak extrém hőhatásnak történő kitétele (pl. kemencében történő mintaégetés) csak saját felelősségre történhet és garanciavesztést okoz.