Gasztronagyker

Fokhagymanyomó, fokhagymaprés

  • Raktáron
    Fokhagymanyomó 16,5 cm, alumínium

    Fokhagymanyomó 16,5 cm, alumínium

    (3 vélemény)
    Fogy. ár: 1 620,00 Ft Nettó ár: 1 275,59 Ft
    részletek, vásárlás
  • Fokhagyma hámozó, 13x6 cm, Presto

    Fokhagyma hámozó, 13x6 cm, Presto

    Fogy. ár: 2 057,00 Ft Nettó ár: 1 619,69 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, 18,5 cm, Let's Cook

    Fokhagymanyomó, 18,5 cm, Let's Cook

    Fogy. ár: 2 316,00 Ft Nettó ár: 1 823,62 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, törő, 17 cm, alumínium

    Fokhagymanyomó, törő, 17 cm, alumínium

    Fogy. ár: 2 645,00 Ft Nettó ár: 2 082,68 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, 18 cm, Presto

    Fokhagymanyomó, 18 cm, Presto

    Fogy. ár: 3 320,00 Ft Nettó ár: 2 614,17 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, 15 cm, rozsdamentes

    Fokhagymanyomó, 15 cm, rozsdamentes

    Fogy. ár: 3 371,00 Ft Nettó ár: 2 654,33 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, törő, 17 cm, cink

    Fokhagymanyomó, törő, 17 cm, cink

    (1 vélemény)
    Fogy. ár: 3 712,00 Ft Nettó ár: 2 922,83 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, 19,5 cm, GrandCHEF

    Fokhagymanyomó, 19,5 cm, GrandCHEF

    Fogy. ár: 4 665,00 Ft Nettó ár: 3 673,23 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó tisztítóval, 15 cm, President

    Fokhagymanyomó tisztítóval, 15 cm, President

    Fogy. ár: 8 805,00 Ft Nettó ár: 6 933,07 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, 16 cm, alumínium

    Fokhagymanyomó, 16 cm, alumínium

    Fogy. ár: 15 729,00 Ft Nettó ár: 12 385,04 Ft
    részletek, vásárlás
  • Raktáron
    Fokhagymanyomó, aprító, 19 cm, rozsdamentes

    Fokhagymanyomó, aprító, 19 cm, rozsdamentes

    Fogy. ár: 19 495,00 Ft Nettó ár: 15 350,39 Ft
    részletek, vásárlás
  • Hagymaaprító, Prep Chef

    Hagymaaprító, Prep Chef

    Fogy. ár: 81 433,00 Ft Nettó ár: 64 120,47 Ft
    részletek, vásárlás

Fokhagymanyomó kényelmes, ergonómikus nyele lehetővé teszi a fokhagyma könnyű préselését. A préselő rész pontos kialakítása fontos ahhoz, hogy a fokhagyma a számára kialakított furatokon távozzon, és ne nyomórész mellett. Egy jó minőségű foghagymanyomóval könnyen és hatékonyan tudunk dolgozni míg a silány minőségű termék használata idegeskedéshez, akár az alapanyag kidobásához is vezethet.

A foghagymapréselő minden konyhában megtalálható mert fontos kelléke a főzésnek, mivel a fokhagyma fogyasztása egészséges, és ízvilága is elég meghatározó, ezért nagyon sok étel alapanyagaként szolgál. A fokhagymanyomó működésére többféle példa is van a gyakorlatban, van az erőkaros, tekerős, vagy a félköríves préselő.

Az erőkaros foghagymanyomó készülhet alumíniumból, műanyagból, ötvözetből és rozsdamentes acélból is. Kialakítása aprólékosan kidolgozott formákat mutat, működésük mégis egyforma elven működik: a fokhagyma kinyomására alkalmas részén van egy tengely, ami biztosítja a karok szétnyílását. A tengely felőli részen van kialakítva a fokhagyma helye, illetve a préselőrész is. A foghagymának kialakított részbe beletesszük a hagymát, majd a két nyél összenyomásával a préselő része belemegy a tartóba aminek a furatain keresztül a távozik a passzírozott fokhagyma. Vannak olyan fokhagymanyomók, aminek a préselőrészének a másik oldalán kis hegyes tűskék vannak, ami úgy van kialakítva, hogy a préselőkar ellentétes irányba mozdításával a kis tüskék a préselőfej furataiból kinyomják a benne maradt fokhagymát.

A félköríves fokhagymanyomók rozsdamentes acélból készülnek, amely alakja valójában egy 3-4 cm széles félkör. A köríves részén tele furatokkal, míg a fogását egy ergonómikusan kialakított rész biztosítja. A fokhagymát egy vágólapra teszik és a fokhagymanyomó félköríves részével billegtetve nyomják össze a hagymát.

A tekerős fokhagymanyomó leegyszerűsítve egy edény amiben van egy menetes rész ami szorosan zár és az edénybe helyezett foghagymát a menetes rész tekerésével préseljük össze a benne lévő foghagymát, ami szintén a számára kialakitott furatokon távozik. Készülhetnek műanyagból és fémből is.

A háromfajta fokhagymapréselő közül az erőkaros a legjobban elterjedt eszköz, mert talán az a legpraktikusabb és legkönyebben tisztítható eszköz.