Gasztronagyker
ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

GN edény

GN edény a Gasztro-Norm szabvány méreteknek és előírásoknak megfelelő, rendkívül praktikusan és biztonságosan használható edény. A gasztronorm szabványrendszer kidolgozásának célja, hogy az étel szállítása, elkészítése és tárolása egy egységes, szabványosított rendszerben tudjon megvalósulni. Ezt a szabványrendszert használják a különböző konyhatechnikai gépek és berendezések, sütők, hütők, tárolópolcok és még az ételszállító dobozok, valamit a termoládák is. A gn edények és az erre a szabványra épülő konyhatechnikai gépek, eszközök és berendezések teremtették meg ezt a hatékony és biztonságos élelmiszerkészítési és kezelési rendszert.

Gn edény méretei:
1/1-es gn edény 530*325 mm
1/2-es gn edény 325*256 mm
1/3-as gn edény 325*176 mm
1/4 es gn edény 265*162 mm
1/6-os gn edény 162*176 mm
2/1-es gn edény 650*530 mm
2/3-as gn edény 325*354 mm
2/4-es gn edény 530*162 mm


GN edény alapanyagai:

- rozsdamentes gn edény
- polipropilén gn edény
- porcelán gn edény

A gn edények legelterjedtebb változata a rozsdamentes 18/10-es anyagból készült edény
, amely ellenál minden élelmiszerágban haszált savas és lúgos kémhatásnak, és rozsdamentes anyagának köszönhetően a legszélsőségesebb körülmények között sem rozsdásodik. A rozsdamentes gn edény messzemenően megfelel minden élemiszerhigiéniai előírásnak, és anyagának köszönhetően rendkívül könnyen tísztítható. A rozsdamentes gn edényeket tárolásra és szállításra is egyaránt ajánljuk. A gn edények rendkívül széles méret- és tipusválasztékkal rendelkeznek.

GN edény tipusok:

- normál rozsdamentes gn edény
- csúszófüles rozsdamentes gn edény
- perforált rozsdamentes gn edény

A polipropilén gn edények műanyagból készülnek
és főleg alapanyagok tárolására használják. A fedő légmentes zárást biztosít, amely higiéniai szempontból rendkívül praktikus, és színkóddal is elláthatjuk. Előnye, hogy nagyon olcsó.

A porcelán gn edények színvonalas tálalást biztosítanak
, főleg reggeliztetésnél, illetve konferenciákon és fogadásokon használják ételek tálalására. Hátránya, hogy törékeny.

A szállodákban, vendéglátóhelyeken szükséges ételek elkészítése, szállítása és tárolása szempontjából a legjobb, ha 100%-os kapacitáskihasználást tesznek lehetővé az edények. Az elgondolás mentén dolgozták ki a Gastronorm szabványrendszert, ami a konyhai gépek, sütők, tűzhelyek, polcok, hűtőszekrények, fagyasztók méretét összehangolva segíti a hely teljes kihasználását.

A GN edények a Gastronorm rendszer alapján kerültek megtervezésre és kivitelezésre, hogy így tegyék egyszerűbbé és biztonságosabbá a nagy méreteket öltő étkeztetést. Az elv nagy népszerűségre tett szert az elmúlt évtizedekben, így ma már alapvető sztenderdnek minősül a vendéglátásban.

A GN edények alapanyagai a felhasználástól függően többfélék lehetnek: készülhetnek rozsdamentes acélból, polipropilénból, polikarbonátból vagy porcelánból.

Legszélesebb körben a rozsdamentes acélból készült darabok terjedtek el, ami annak köszönhető, hogy meleg ételek és alapanyagok elkészítésére, szállítására, tárolására egyaránt alkalmasak. További mellettük szóló érv a savas, lúgos kémhatásnak való ellenállásuk, a könnyű tisztíthatóságuk és az élelmiszerhigiéniai előírásoknak való megfelelésük.

A műanyag GN edényeket általában nyersanyagok tárolására használják, amivel jól kihasználható a hűtőszekrény tárolókapacitása. A porcelánból készült darabok pedig a reggeliken, konferenciákon kerülnek felhasználásra, mert hosszabb idő elteltével sem zöldülnek meg benne a tojásos ételek.