Nagykonyhák leghatékonyabb kiszolgálására törekszünk

Hőálló jénai és porcelán tálak alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Hőálló jénai és porcelán tálak

Kérem válasszon alkategóriát!

A nagyjából három évtizede elterjedt hőálló tál ma már szinte minden konyhában megtalálható, ami elsősorban a praktikusságának köszönhető. Az egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak a sütőben, hanem a gáztűzhelyen és a mikróban is használható, ezzel nagyban megkönnyíti az ebben elkészült ételek felmelegítését.
A másik mellette szóló érv, hogy a jénai tálakban elkészült ételeket egyenesen ebből lehet tálalni, ezzel nem kell külön időt szánnunk a szervírozásnak erre a részére. Az egytálételek egyik tálból a másikba helyezése során gyakran tapasztaljuk, hogy szétesik, így viszont ízléses lesz az eredmény.
A külcsínt az élet minden területén figyelembe vesszük, ez alól az ételek sem kivételek. A szép felszolgálás meghozza az étvágyunkat, a kedvünket az elénk kerülő fogáshoz, vagyis meghatározza, mennyire szívesen fogyasztjuk el. A jénai tálakban a benne elkészült ételeket teljes egészében megcsodálhatjuk, vagyis tökéletes kiegészítője az esztétikus tálalásnak.
A hőtartó tulajdonsága szintén hozzájárult a háziasszonyok körében való elterjedéséhez. Ez azt jelenti, hogy lassan melegszik fel, ugyanakkor sokáig tartja meg a hőt, tehát nem okoz problémát, ha nem tudunk azonnal szervírozni – az étel nem fog kihűlni. Ebből a jellemzőjéből adódóan a használat során óvni kell a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól.