Gasztronagyker

Bár, büfé alkategóriák

Bár, büfé

Egy profi bár vagy büfé működéséhez megfelelő berendezések és eszközök szükségesek, függetlenül attól, hogy kisebb vagy nagyobb vendéglátó egységet, vagy egy szállodai kávézót üzemeltet.

Az italadagoló reggelinél, ebédnél és vacsoránál is elengedhetetlen kellék, a juice adagolása, vagy a kávéhoz szükséges forró víz biztosítása épp olyan fontos, mint a müzlik higiénikus és könnyen hozzáférhető kihelyezése, amit a müzliadagoló tesz lehetővé.

A chafing az étel kínálására és melegen tartására szolgál. Az étel melegen tartását főleg az erre a célra gyártott elektromos chafing-ben tálalással oldják meg, míg szabad téren a sima égőpasztás chafingeket részesítik előnyben. Az elektromos chafingeket gyártják beépíthető verzióban is, ami még esztétikusabbá teszi a tálalást. Az égőpasztás rozsdamentes chafinghez kapható elektromos melegítőlap, vagy állítható melegítő talp is, amivel kiváltható az égőpaszta használata.

Báreszközök megannyi apróságból, mégis a célnak legmegfelelőbb fontos kellékekből állnak. A bárpultban megtalálható minden eszköz, ami a finom koktélok, italok és nassolnivaló elkészítéséhez és felszolgálásához szükséges. A koktélok készítéséhez számos eszközt használnak, ilyen például a citromnyomó, a gyümölcsprés, jéglapát vagy a koktélszűrő. Egy dugóhúzó vagy más néven dreko, egy shaker egy italkiöntő, esetleg a jégcsipesz, vagy hiteles mérce az italok elkészítéséhez, míg a pezsgős vödrök, poharak, kelyhek a felszolgáláshoz szükségesek. A nassolni való gyümölcsöt, mogyorót rozsdamentes vagy porcelán kínálókba helyezik. Az apró eszközöket bárrendszerező dobozokban tárolják, a poharak, kelyhek csöpögtető rácsra kerülnek mosogatás után.

A büfé menüpont alatt az étkezés során használatos eszközöket, kínálókat, kenyérkosarakat és só-, bors- és szalvétatartókat, asztali patikákat talál. Az asztal terítésekor számos dologra figyelni kell. Legyen megfelelő mennyiségű szalvéta, az ízesítéshez szükséges só, bors és fogvájó is, amit egy 4 részes rozsdamentes asztali patikában könnyen elhelyezhetünk. Terítőleszorító csipesz segítségével biztosíthatjuk, hogy a szél ne vigye el a terítőt.

A Gasztronagyker kínálatában kiválaszthatja a szükséges büfé- és báreszközöket, akár egy svédasztalos reggeli, ebéd vagy vacsora tálalásához, felszolgálásához vagy szinte bármilyen rendezvény megtartásához.