Gasztronagyker

Serpenyő alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Serpenyő

Kérem válasszon alkategóriát!

A serpenyő minden otthonban megtalálható alapkellék, amit nagyon sok konyhai művelethez veszünk elő a szekrényből. Ezek sokszínűségéből adódóan nem mindegy, milyen típus mellett tesszük le a voksunkat, a választást azonban megnehezíti a széles kínálat.
A különböző ételek elkészítése más típusú serpenyőt kíván: eltérő méretű és kialakítású darabra van szükség a zöldségek, a húsok, a tojás vagy éppen a palacsinta elkészítéséhez. Bármilyen célból is vesszük elő a serpenyőt, az egyik legfontosabb szempont, hogy a felülete egyenletesen melegedjen át. Ha ez nem tejesül, akkor könnyen előfordul, hogy az étel egyik része már megég, míg a másik teljesen nyers marad.
A hővezető képesség szempontjából elsősorban az alapanyagot kell figyelembe venni. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a serpenyő alja, ez a tulajdonsága annál jobb, vagyis több anyag egyenletesebb hővezetést biztosít.
Az öntöttvas nagyon régóta használt alapanyag, viszont ennél a típusnál számolni kell a súllyal. Ha választásról van szó, akkor az élvonalba a rozsdamentes termékek tartoznak, aminek oka, hogy a legtöbb választási szempontnak megfelel. A különböző bevonatokkal ellátott serpenyők szintén nagy népszerűségnek örvendenek, mert a tapadásmentes tulajdonságuknak köszönhetően megkönnyítik a sütést, főzést. Ezzel kapcsolatban viszont érdemes vigyáznunk, ugyanis a tiszta fémnél sérülékenyebbek.
Ebben a kategóriában a vastól kezdve a wokon át egészen a bevonatos serpenyőkig kínálunk alternatívát, így mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő darabot.