Gasztronagyker

Szűrő alkategóriák

Szűrő

Kérem válasszon alkategóriát!

A szűrőről elsőre talán nem az jut eszünkbe, hogy a legszükségesebb konyhai eszközök egyike, pedig ha belegondolunk, az egyik alapvető művelet, vagyis a tésztafőzés elengedhetetlen kelléke. Ezen kívül akkor is jó, ha a kezünk ügyében van, amikor alaposan meg akarjuk mosni a zöldségeket, gyümölcsöket.
A szálas teák elkészítésének kényes pontja a szűrés, amihez nélkülözhetetlen a jól megválasztott eszköz. A fémből készült szűrők nemcsak a tea, hanem a leves szűrésére is alkalmasak. A főzésnek ez a mozzanata tipikusan a húsleves készítése során merül fel, mert ezzel érhetjük el, hogy szépen gyöngyözzön.
A szűrők között nemcsak a nyeles, hanem a dézsa kialakítású változatokat is megtaláljuk, amelyek nagy előnye a könnyű használhatóságuk, mert ezzel szűrés közben mindkét kezünk szabadon marad. Erre különösen akkor van nagy szükségünk, amikor nagyobb adag ételt készítünk el egyszerre.
A vendéglátóhelyek konyháiban a praktikusság mellett kiemelt szempont a tartósság, strapabíróság. A napi szintű igénybe vétel miatt a legjobb a duplahálós, erősített szűrőket választani. Érdemes figyelembe venni a nyelet is: a fa nyeles termékek nem vezetik a hőt, ezért használatuk segít kiküszöbölni a konyhai baleseteket.
Ebben a kategóriában megtalálja a különböző nyelű és méretű szűrőket, illetve a szűrődézsákat, vagyis minden szűrő típust, amire a konyhában szüksége lehet.