Gasztronagyker

Textília alkategóriák

Textília

Kérem válasszon alkategóriát!

Az öltözékünkhöz hasonlóan az éttermek és a konyhánk stílusa is az apró kiegészítőkkel lesz teljes. Ebben az esetben az ékszerek helyett olyan kellékekkel lesz harmonikus az összkép, mint a tányérok, az evőeszközök vagy a textíliák.

A szép teríték az éttermekben alapvető, de ez nem jelenti azt, hogy egy otthon megrendezett családi vagy baráti összejövetelen ne szentelhetnénk kiemelt figyelmet a külcsínnek. Sokan a tányérok, poharak és evőeszközök elhelyezésére ügyelnek, de az az igazság, hogy ennek alfáját a textíliák jelentik.

A stílus tekintetében már a terítők is nagy mozgásteret adnak. Az egyszínű damaszkuszi abroszok közepére kerülhet egy színben passzoló kisebb textília, de a voksunkat a rusztikus hangulatot teremtő kockás darabok mellett is letehetjük. A patinás éttermekben e mellett alapvető elvárás, hogy a pincérek hangedlit használjanak, amely a ruházatuk és a kezük tisztaságáról gondoskodik.

A viaszos vászon daraboknak elsősorban az előkészületek során vesszük hasznát. Ezt egyrészt könnyebben tudjuk tisztán tartani, mint a textil darabokat, másrészt megvédik az asztal felületét a folyadékoktól, a váratlanul ráfröccsenő szósz vagy öntet foltoktól.

Ebben a kategóriába azokat a textíliákat válogattuk össze, amelyekre az éttermekben és a konyhákban szükség lehet – vagyis a viaszos vászontól a bankett tekercseken át a konyharuhákig mindent megtalál.