...konyhafelszerelésben lefőzhetetlen!

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Sütőtepsik, alumínium és rozsdamentes

1 - 21 termék, Összesen:42

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

1 - 21 termék, Összesen:42

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács  Lista 

Csökkenő irány beállítása

A sütés eredményéhez hozzájárul, milyen sütőtepsiben készül el az adott étel. A különbséget többek között a hővezető képesség és a felület minősége adja, a sütőtepsik között az alumínium, illetve a rozsdamentes acél változatok terjedtek el széles körben.
Az alumínium sütőtepsi elsősorban a jó hővezetési tulajdonságának, illetve az alacsony tömegének köszönheti népszerűségét. Utóbbi jellemzője ellenére meglehetősen szilárd és strapabíró, bár az ütések hatására behorpadhat. A háziasszonyok elsősorban a sütemények, piték sütésekor veszik elő ezeket a darabokat.
A bevonatok biztosítják a rozsdásodás és a tapadás elkerülését. A legnagyobb előnyük, egyúttal a széles körben való elterjedésük oka, hogy könnyű tisztíthatóságot tesznek lehetővé, ezen kívül a sütés során elegendő kevesebb zsiradékot felhasználni. A rozsdamentes tepsik használata biztonságos, tárolni viszont nem tanácsos az ezekben készült ételeket.
A Gasztronorm rendszer alapján kidolgozott GN termékek főleg a vendéglátásban népszerűek. Az alapanyaguk felhasználástól függően kerül kiválasztásra: lehet rozsdamentes acél, polipropilén vagy porcelán. A felsoroltak közül a rozsdamentes acél terjedt el legszélesebb körben, ami a savas és lúgos kémhatásnak való nagyfokú ellenállásának és a könnyű tisztíthatóságuknak köszönhető.

A sütéssel a lehetőségek széles tárháza nyílik meg előttünk. A sütőben nemcsak édes vagy sós süteményeket készíthetünk el, hanem ínycsiklandozó, szaftos húsokat vagy egytálételeket is. Ahhoz persze, hogy a vendégeink minden érzékszervünkkel kifogástalanra értékeljék az eredményt, igen sok dologra kell odafigyelnünk.

Szükségünk van egy jó receptre, egy olyan helyre, ahonnan minőségi alapanyagokat tudunk beszerezni, és persze a megfelelő konyhai felszerelésekre. Az előkészületekkel akár fele annyi idő alatt végzünk, ha kellően éles késekkel, megfelelő méretű edényekkel tudunk dolgozni.

Amikor összeállítottuk az ételt, akkor a sütőnkön múlik a siker. És a tepsin. Bár egy átlagos konyhai kellékről van szó, nem mindegy, milyen anyagú és kialakítású darabot tartunk a szekrényben. Nagyon kellemetlen lehet, amikor a szívünk, lelkünk mellett a legjobb tudásunkat is beletettük az étel elkészítésébe, de nem tudjuk szépen kiszedni a finom falatokat, mert egyszerűen odaragad a tepsi aljához.

Vagy éppen azzal szembesülünk, hogy a főfogás egyik fele majdnem odaégett, a másik része viszont nyers maradt. Éppen ezért azt mondjuk, a tepsi kiválasztásakor vegyük figyelembe a hővezetési tulajdonságokat, illetve a felületi kialakítást.

Ez a két tényező ugyanis nagymértékben meghatározza, milyen ételt tudunk az asztalra tenni. A termékek között nagy népszerűségnek örvendenek az alumíniumból készült darabok, amit egyrészt a kiváló hővezetési tulajdonságuknak, másrészt annak tudható be, hogy könnyűek, mégis szilárdak és jól bírják az igénybevételt.

Szintén elterjedtek a rozsdamentes bevonattal ellátott tepsik, melyeket elsősorban a könnyű tisztíthatóságuk miatt szeretik a háziasszonyok. Az is mellettük szól, hogy a bennük készített ételekhez kevesebb zsiradékot kell felhasználni, illetve megfelelnek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak.

Ebben a kategóriában úgy válogattuk össze a kínálatot, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő tepsit, akár egy rozsdamentes, akár egy könnyű alumínium vagy egy Gasztronorm szabványnak megfelelő terméket keres.