Gasztronagyker

Pizzakészítés alkategóriák

Pizzakészítés

Kérem válasszon alkategóriát!

Az olaszoktól származó ételt már a 18. században sütödében készítették, ezt követően hamar meghódította a világot. Nem csoda, hiszen a pizzával kapcsolatban elterjedt, hogy a tésztájára gyakorlatilag bármit rátehetünk a húsoktól kezdve a zöldségeken át egészen a fűszerekig. Persze nemcsak ezt, hanem a tésztát, és a szószt is variálhatjuk, vagyis mindenki megtalálja a szájízének megfelelőt.
Elsősorban ennek a sokféleségének köszönhetően vált a pizza napjaink egyik kedvenc ételévé. Ahhoz, hogy élvezhessük a ropogós – vagy éppen a puha – tésztát és az ízek kavalkádját, nem feltétlenül kell a telefon után nyúlnunk.
Vannak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a sütést és stílusosabbá teszik a tálalást, amikor otthon állítjuk össze a kedvenc pizzánkat. Ezek közé tartozik a kékacélból készült pizzaforma, amely nagyon minimális mértékben deformálódik, a lehűlést követően pedig visszanyeri eredeti formáját. A tálalás a mintás pizza-, és a fából készült nyeles tányérokon egyaránt ízléses, a szeletelést pedig a pizzaszeletelő kerék teszi egyszerűvé.
Amikor nagy mennyiségben, rendelésre készülnek a pizzák, akkor a nélkülözhetetlen eszközök közé tartozik a kelesztőláda, a pizzasütő és a pizzakemence kefe. A kiszállítást is biztosító vállalkozásoknak pedig a minőség megtartása érdekében érdemes thermo ládákat beszerezniük.
Ebben a kategóriában minden kelléket megtalál, ami a pizzakészítéshez kell, akár otthon, akár étteremben kerül az asztalra.

A pizzaforma kékacél anyagból készül, amely nem rozsdamentes. A kékacél anyag előnye, hogy professzionális sütőben szinte túlhevíthetetetlen, ezért jelentéktelen mértékben deformálódik és lehűlés után visszanyeri eredeti állapotát. A pizzaforma használatakor kerüni kell a sokkolást (hirtelen hűtés), és nem szabad mosogatógépben mosni. A kékacél pizzaformát csak forró vizzel öblítse le és törölje szárazra, majd kenje be vékonyan étolajjal.

Pizzalapátokat itt találsz

Pizzaforma használati útmutató megtekintéséhez kattintson ide.