Gasztronagyker

Kínáló alkategóriák

Kínáló

Kérem válasszon alkategóriát!

A többfogásos ebéd vagy vacsora mellé kínált savanyúságokhoz, öntetekhez, mártásokhoz külön kínáló dukál, de a kis nassolnivalók, édességek vagy a finger foodok szervírozása is ezekkel a tálkákkal lesz elegáns, stílusos.
A tálalók, kínálók kiválasztásánál az egyik döntő szempont a méret, amit elsősorban az határoz meg, mit fogunk felszolgálni. A finger food olyan kialakítású terméket kíván, amelyből könnyen elfogyasztható a kínált étel, tehát kézre áll. Ezzel szemben a fogásokhoz tartozó mártások vagy öntetek mellé a kisméretű, egyszerű üvegtálak felelnek meg, míg a színes, friss salátákhoz a nagyobb, öblös tálak ideálisak.
A szép tálalást segítő kínálókra nemcsak az éttermeknek, vendéglátóegységnek lehet szükségük. Azokban az otthonokban is létjogosultságuk van, ahol a házigazda ad a külsőségekre, és úgy gondolja, a szervírozás fontos eleme, hogy milyen étkészlet kerül az asztalra.
A porcelán mellett a tálalók és kínálók között az üvegből készült darabok a legnépszerűbbek, ami elsősorban a letisztult megjelenésüknek köszönhető. Ezzel ugyanis bármilyen eseményen jól mutatnak a teríték részeként – legyen szó egy kisebb családi összejövetelről, nagyobb volumenű céges rendezvényről vagy egy konferenciáról.