Gasztronagyker

Büfé alkategóriák

Büfé

Kérem válasszon alkategóriát!

A büfék említésekor mindenki lelki szemei előtt más kép jelenik meg. Van, aki egy nemzeti konyha ételeit látja egy egyszerű helyen, és van, akinek egy iskola jut eszébe. A gasztronómiai trendek újabb hulláma ezek közé emelte a letisztult stílusú bisztrókat, amelyek nemcsak megjelenésükkel, hanem étlapjukkal is túlmutatnak a klasszikusnak tartott alternatívákon.
Mindegy, milyen hangulatú helyről beszélünk, a gördülékeny kiszolgálás mindenhol alapkövetelmény. Ahhoz pedig, hogy ezt teljesíteni tudjuk, olyan eszközállományra van szükségünk, amely megkönnyíti az ott dolgozók munkáját.
Vannak olyan kellékek, amelyek elsősorban a vendégek kényelmét szolgálják. Ide tartoznak például a cukortartók, a fahéjszórók és az asztali patikák, amelyeket feltöltve mindenki a saját ízlésének megfelelően gondoskodhat az utóízesítésről.
A különböző állványok nemcsak a tárolást teszik könnyebbé, hanem a látványnak köszönhetően az ételeket is vonzóbbá tehetik. Szintén az alapeszközök közé sorolhatók az italadagolók, valamint a termoszok, melyek az olyan gyakran szervírozott italok adagolását teszik egyszerűbbé, mint a tej, a juice vagy éppen a kávé.
Persze az, hogy mennyi és milyen eszközt szerzünk be, nagyban meghatározza a büfé mérete, illetve jellege. Egy nagyobb kínálattal rendelkező helyen az eszközök széles tárházára lehet szükség, míg egy meghitt hangulatú, kis falatozóban bizonyos darabok feleslegesen foglalnák a helyet.