Gasztronagyker

Cukrászat alkategóriák

ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Cukrászat

A cukrászat manapság már nem csak egy szakma, nem csak egy ágy az élelmiszeriparon belül, hanem szinte már művészet. Az éttermek, cukrászdák nagy figyelmet fordítanak arra, hogy kövessék az aktuális trendeket vagy éppen egy teljesen különleges, új dologgal rukkoljanak elő. Manapság nagyon dívik a kézműves, vagy éppen a glutén- és cukormentes sütemények készítése, ami az egészséges életmódot hivatott elősegíteni úgy, hogy az ízlelőbimbók nem kényszerülnek koplalásra. A cukrászat, mint minden külön tevékenység, külön eszközöket igényel.

Az otthoni kis konyhákban a háziasszonyok egyre inkább szeretnek csodaszépet alkotni, így a különböző tortaformák, marcipán- és csokoládékészítő eszközök, habverők, habüstök, kiszúrók már megtalálhatók a családi házak, lakások konyháiban is. Ezeken kívül a különböző sütőlapok, nyújtófák, tároló- és szervírozó eszközök sem maradhatnak le a listáról. Egy cukrászdának, vagy étterem konyhájának szintén a legjobb, leghatékonyabb eszközökkel kell rendelkeznie, hiszen egy otthoni süteménynél nem probléma, ha nem áll élére minden, de a vendég elé nem lehet a félig tökéletest letenni. Ha nem elég kemény a hab, ha nem precíz a díszítés vagy lefolyt a csokoládé, máris romlott a hely megítélése.