Időnként minden itallapra ráfér egy kis frissítés. Ez a kávékínálatra is igaz, amit egyszerűen kombinálhatsz a nyár ízeivel. A hőségre való tekintettel persze főleg jeges változatokban érdemes gondolkodnod. Íme, 3 ötlet, amivel bővítheted a kínálatot.
Frigyre lép a kávé és a limonádé
Ebben az esetben ne gondold túl a dolgot, egyszerűen fogd a nyár kedvenc hűsítő italát és dobd fel a kedvenc feketéddel. Aki szereti a hideg kávés italokat, valószínűleg ezt is örömmel megkóstolja. Ez akár az itallap kiemelt ajánlata lehet, sőt az sem gond, ha a csúcsidőszakban szinte mindenki ezt kéri, mert gyorsan elkészíthető – akár nagyobb adagban is.
Erre lesz szükséged:
- 3-5 cl citromlé
- 20-30 g cukorszirup
- 1,5 dl víz
- 40 g eszpresszó
- jég
Először készítsd el a limonádé alapot: keverd össze a citromlevet, a cukorszirupot és a vizet, majd kóstold meg. Ne felejtsd el, hogy amikor hozzáadod a hideg kávét, azzal kesernyés ízt adsz neki, amit az édessel tudsz kicsit ellensúlyozni. Amikor kész a limonádés alap, akkor jöhet a jég, majd a hideg kávé.
A latte karibi kiadása
Ezt a kókuszos-makadámdiós lattét imádni fogja, aki nem iszik (vagy nem ihat) klasszikus tejet. A trópusi ízű kávékülönlegesség akár egy vízparti bár itallapján is szerepelhet, hiszen a frissítő, csokis ízével hamar a nyaralók kedvence lehet.
Erre lesz szükséged:
- 45 g kókusztej
- 20 g cukorszirup
- 5-10 g vaníliakivonat
- 40 g eszpresszó
- 100 g makadámdiótej
- jég
Mivel az egyik kulcsfontosságú összetevőt, a makadámdiótejet szinte lehetetlen beszerezni, ezért jobb, ha ezt is saját kezűleg készíted el. Ehhez szükséged lesz 100 gramm sótlan makadámdióra és 200 gramm hideg vízre. Öntsd össze őket, majd tedd a fagyasztóba egy éjszakára, másnap pedig további 400 gramm vízzel turmixold össze. Amikor krémes állagú folyadékot kaptál, szűrd át egy konyharuhán és tedd a hűtőbe – lehetőleg egy hétre.
Maga a kávéspecialitás elkészítése egyszerű: keverd össze a kókuszkrémet a cukorsziruppal, a vaníliakivonattal és az eszpresszóval. Ehhez már csak a különleges tejet és a jeget kell hozzáadnod.
A tonikrajongók figyelmébe
A kissé kesernyés, savanykás, édeskés eszpresszóhoz adott tonik tökéletes választás a keserű íz rajongóinak. (Ez a kombináció egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend.)
Erre lesz szükséged:
- 4,5 dl tonik
- 3 cl szóda
- zúzott jég
- 40 g eszpresszó
A recept elkészítése éppen olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Feltéve, ha megtaláltad a tökéletes kávét és tonikot. Ezután csak jeget kell tenned egy pohárba, ráöntened a felsorolt összetevőket, végül az egészet óvatosan kavard meg. A tetejére tehetsz egy kis grapefruitot is, díszítés gyanánt.
Csokoládé bélyegző, Kávé, 6 cm
Csokoládé bélyegző, csoki pecsét, Kávé, 6 cm
15 699 FtCatering kávéscsésze+alj, 80 ml, kemény porcelán
Catering kávéscsésze+alj, 80 ml, kemény porcelán
1 638 FtCatering kávéskanna, 350 ml, kemény porcelán
Catering kávéskanna, 350 ml, kemény porcelán
2 358 Ft