Oldal kiválasztása

Időnként minden itallapra ráfér egy kis frissítés. Ez a kávékínálatra is igaz, amit egyszerűen kombinálhatsz a nyár ízeivel. A hőségre való tekintettel persze főleg jeges változatokban érdemes gondolkodnod. Íme, 3 ötlet, amivel bővítheted a kínálatot.

Frigyre lép a kávé és a limonádé

Ebben az esetben ne gondold túl a dolgot, egyszerűen fogd a nyár kedvenc hűsítő italát és dobd fel a kedvenc feketéddel. Aki szereti a hideg kávés italokat, valószínűleg ezt is örömmel megkóstolja. Ez akár az itallap kiemelt ajánlata lehet, sőt az sem gond, ha a csúcsidőszakban szinte mindenki ezt kéri, mert gyorsan elkészíthető – akár nagyobb adagban is.

Erre lesz szükséged:

  • 3-5 cl citromlé
  • 20-30 g cukorszirup
  • 1,5 dl víz
  • 40 g eszpresszó
  • jég

Először készítsd el a limonádé alapot: keverd össze a citromlevet, a cukorszirupot és a vizet, majd kóstold meg. Ne felejtsd el, hogy amikor hozzáadod a hideg kávét, azzal kesernyés ízt adsz neki, amit az édessel tudsz kicsit ellensúlyozni. Amikor kész a limonádés alap, akkor jöhet a jég, majd a hideg kávé.

A latte karibi kiadása

Ezt a kókuszos-makadámdiós lattét imádni fogja, aki nem iszik (vagy nem ihat) klasszikus tejet. A trópusi ízű kávékülönlegesség akár egy vízparti bár itallapján is szerepelhet, hiszen a frissítő, csokis ízével hamar a nyaralók kedvence lehet.

Erre lesz szükséged:

  • 45 g kókusztej
  • 20 g cukorszirup
  • 5-10 g vaníliakivonat
  • 40 g eszpresszó
  • 100 g makadámdiótej
  • jég

Mivel az egyik kulcsfontosságú összetevőt, a makadámdiótejet szinte lehetetlen beszerezni, ezért jobb, ha ezt is saját kezűleg készíted el. Ehhez szükséged lesz 100 gramm sótlan makadámdióra és 200 gramm hideg vízre. Öntsd össze őket, majd tedd a fagyasztóba egy éjszakára, másnap pedig további 400 gramm vízzel turmixold össze. Amikor krémes állagú folyadékot kaptál, szűrd át egy konyharuhán és tedd a hűtőbe – lehetőleg egy hétre.

Maga a kávéspecialitás elkészítése egyszerű: keverd össze a kókuszkrémet a cukorsziruppal, a vaníliakivonattal és az eszpresszóval. Ehhez már csak a különleges tejet és a jeget kell hozzáadnod.

A tonikrajongók figyelmébe

A kissé kesernyés, savanykás, édeskés eszpresszóhoz adott tonik tökéletes választás a keserű íz rajongóinak. (Ez a kombináció egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend.)

Erre lesz szükséged:

  • 4,5 dl tonik
  • 3 cl szóda
  • zúzott jég
  • 40 g eszpresszó

A recept elkészítése éppen olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Feltéve, ha megtaláltad a tökéletes kávét és tonikot. Ezután csak jeget kell tenned egy pohárba, ráöntened a felsorolt összetevőket, végül az egészet óvatosan kavard meg. A tetejére tehetsz egy kis grapefruitot is, díszítés gyanánt.