Oldal kiválasztása

Segítünk a választásban!

Manapság hatalmas a választék a piacon, és olykor nehéz eldöntenünk, hogy milyen poharat válasszunk. A temperált üvegből készült-, a sima- és a polikarbonát pohárnak ugyanis egyaránt megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Bejegyzésünkben a különböző pohár típusokat hasonlítjuk össze, hogy ezzel is segítsünk Neked hosszútávon megtérülő, jó döntést hozni.

Temperált pohár

  • Elsősorban bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak ajánljuk.

Legfontosabb pozitív tulajdonsága ugyanis a szilánkmentes törés, amivel csökkenthetjük az esetleges balesetek, sérülések (szájsérülés) veszélyét. Az üveg igen rossz hővezető, így a poharak gyártása során kiemelt figyelmet kell fordítani a forró üveg egyenletes hűtésére. Hűtés közben az üvegben mechanikus feszültség keletkezik, melyet temperálással csökkentenek. Azaz, a temperálás nem más, mint a külső tartomány hűtésének szabályozása. Ezzel érik el többek közt, hogy az üveg pohártörés esetén apró szilánkok helyett nagyobb darabokra hulljon szét.

Polikarbonát és sima üvegpohár

  • A polikarbonát poharat a wellness központok, a szállodák, a bárok, a fürdők és a szórakozóhelyek részesítik előnyben.

A polikarbonát szó állandó jelzője, hogy törhetetlen. Ez a pohár tehát kimondottan időtálló, strapabíró, ezért kiválóan alkalmas az egyébként szeszélyes és rövid életű üvegpohár helyettesítésére, annál is inkább, hiszen esztétikus, azaz a megtévesztésig hasonlít a sima üvegpohárra. A polikarbonát továbbá -30 – +130°C között hőálló, így akár vizet is forralhatunk benne. Több szempontból is remek választásnak bizonyul, hiszen hosszú távú megoldást jelent (az üvegpohárral ellentétben nem kell a törésből fakadó állandó, folyamatos pótlással számolnunk). A polikarbonát hátránya viszont, hogy maró hatású vegyszerrel érintkezve, vagy gépi mosogatás során könnyen karcolódik.

A Gasztronagyker webáruházban temperált-, vagy sima üvegből készült, illetve polikarbonát poharak széles választékával várunk. A víztiszta, átlátszó poharak, csészék, bögrék mellett különféle izgalmas, vidám árnyalatokat is találsz (polikarbonát pohár esetén például kéket, pirosat, vagy zöldet). Látogass el hozzánk, és válogass polikarbonát whisky-s, long drink vagy polikarbonát boros, pezsgős poharaink közül! Szeretettel várunk webshopunkban!