Gasztronagyker
ELFOGADOM

A weboldalon személyre szabott reklámok megjelenítésére szolgáló cookie-kat alkalmazunk a Facebook és a Google hálózatában.
További információ
Nem kérem

Konzervnyitó, konzervbontó

Konzervnyitó vagy konzervbontó néven ismert termék sokféle formában és kivitelben készül. A nagyon egyszerű kis fém darabtól az elektromos verzión keresztül eljutunk az ipari méretű konzervnyitóhoz.

A nagyüzemű konzervbontót főleg éttermekben, kifőzdékben és ipari konyhákban használják mert méretét tekintve a nagyobb, több literes konzerveket is biztonságosan és gyorsan ki lehet vele nyitni éppúgy mint a legkisebb méretű konzervet. Az ipari konzervbontó asztalhoz rögzíthető ami megfelelő stabilitást ad a használat során.

Kevesebb, nem mindennapi használathoz bőségesen elegendő egy jó minőségű erős anyagból készült normál konzervbontó. A kínálatban az ergonómikus nyéllel és kényelmes fogást biztosító tekerővel rendelkező, valamint a sima normál tekerős konzervnyitó is megtalálható. Nagyon fontos, hogy megfelelő helyről vásároljuk, mert sajnos a kereskedelemben sok gyenge minőségű termék van ami nyitás közben kotyog, a kerekek tekerés közben elforognak és valójában bármire is jó lehet, de konzerv nyitásra használhatatlan. Vásárlás során ezért ne a silány minőségű terméket válasszunk, hanem egy ár érték arányban is megfelelő jobb minőségű konzervbontót amit biztonságosan tudunk használni.

Mi nem ajánjuk az egyéb más eszközzel való próbálkozást mert az könynen sérüléshez vezethet. A legegyszerűbb változata egy nyél nélküli kihajtható fém darab aminek az egyik részén hegyes kissé kampós rész található, amit a konzervbe nyomva, annak pereméhez feszegetve nyithatjuk ki a konzervünket. Ilyen téren akár egy  evőkanál segítségével is kinyithatjuk a kiszemelt dobozt, ha viszont fontos a biztonság is, akkor ezeket a módszereket semmiképpen nem ajánljuk mert könnyen sérülést tud okozni a konzerv éles széle.