Gasztronagyker

Kiszúró, mintázó

  1. Tésztakiszúró, szív hullámos, 9 méret, rozsdamentes

    Tésztakiszúró, szív hullámos, 9 méret, rozsdamentes

    Fogy. ár: 22 474,00 Ft Nettó ár: 17 696,06 Ft

    Tésztakiszúró, szív hullámos, 9 méret, rozsdamentes

    További információk

A sütemény kiszúrók minden konyhában megtalálhatók, hiszen nélkülük még egy egyszerű pogácsa elkészítése sem lehetséges. Na jó, vannak alternatív megoldások, mint például a pohár, amivel lehet szaggatni, de lássuk be, nem hatékony. A tészta ragad, a pohár üveg vagy műanyag fala túl vastag, a szája nem elég éles. Ráadásul linzert vagy egyéb formákat nem is lehet csak egy pohárral kivitelezni. A kiszúrók nagyon tartós holmik, főleg, ha fémből készült terméket választunk, de a műanyagokat sem szokás egy-két év múlva kihajítani a kukába.

A kiszúróknál fontos, hogy ha már vásárolunk, akkor ne csak egyet, egy méretben, hanem egy kisebb vagy nagyobb készletet szerezzünk be, hogy a nagyméretű tepertős pogácsától a mini koktélpogácsáig bármit el tudjunk készíteni. Nem csak pogácsák szaggatására alkalmasak ezek az eszközök, sőt a nagyobb átmérőjű, fém kiszúró a tükörtojás sütésében is jól jön. Kínálatunkban a 3 részestől a 14 részes készletig több típus megtalálható. Vannak a kimondottan pogácsaszaggató készletek és van a linzerek kiszúrására alkalmas készlet is, mely nem sima körvonalú, hanem a jól ismert hullámos vonalat követi, így a sütemény is tökéletes linzer megjelenést kap majd.

Talán él még bennünk az a gyermekkori emlék, amikor a konyhában ülve néztük, ahogyan a nagymamánk egy pohárral a kezében szaggatja a pogácsát. Gyakorlott kezek ide vagy oda, vele is előfordult, hogy a tészta egyszerűen nem akart leválni a pohár szájáról. Persze a végeredményt ettől függetlenül imádtuk és annyit ettünk belőle, amennyit nem szégyelltünk.

Felnőttként viszont örömmel nyugtázzuk, hogy a pohárnál sokkal kényelmesebb eszközök is rendelkezésünkre állnak a művelethez. A kiszúrók a pohár szájánál lényegesen élesebbek, ennek köszönhetően gyönyörű pogácsákkal kínálhatjuk meg a vendégeinket.

A kiszúrók nemcsak a pogácsák, hanem a linzerek készítéséhez is nélkülözhetetlen eszközök. Ezeket a klasszikus kör formán kívül elkészíthetjük szív, csillag alakban vagy különleges mintájú formázókkal is. Utóbbi eszközökkel élménnyé tehetjük a gyerekekkel konyhában eltöltött időt.

Akár műanyagból, akár fémből készült eszközt választunk, biztosak lehetünk benne, hogy évekig tudjuk használni, ha sütésre kerül a sor. A legjobb, ha a pogácsa szaggatókat és a linzerkiszúrókat egyaránt többféle méretben szerezzük be. Ezzel a díszítésre szánt nagyobb méretű mézeskalácsokat és a kisebb teasüteményeket is könnyen formázhatjuk, a pogácsákból pedig a falatnyi változatoktól a nagyobb, teperős fajtákig minden alternatívát el tudunk készíteni.