Blog
Kemény fába vágjuk a fejszét, ugyanis úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük Nektek a konyhában leginkább nélkülözhetetlen késtípusokat. Felkészültetek? Lássuk akkor, hogy hány féle késnek kell lennie a fiókban ahhoz, hogy mindig kéznél legyen a megfelelő!
Biztosan Te magad is tisztában vagy vele, hogy bevezetésre került egy jogszabály, ami az ételminták tárolását írja elő. Ennek értelmében, ha 29 vagy annál több fő részére készítesz menüt, akkor kutya kötelességed az ételből minimum 100 gramm mennyiséget mintaként elkülöníteni és 72 órán át a megfelelő hőmérsékleten megőrizni. Ennek a határozatnak az a célja, hogy ha az adott társaság egyik tagja ne adj’ Isten rosszul lesz, esetleg a mérgezés tüneteit mutatja, akkor meg tudják vizsgálni az általa fogyasztott ételt.
Miért válasszuk a hazai gyártók gépeit?
Számos hathatós érv szól amellett, hogy ha nagykonyhai gép vásárlását tervezzük, akkor érdemes magyar gyártmányt választanunk. E heti bejegyzésünkben ezeket vesszük górcső alá. Bízunk benne, hogy írásunk hasznosnak bizonyul azok számára, akik hűtőszekrény, főzőüst, vagy más berendezés vásárlását tervezik.
Éttermünk étlapja olyan, akár a névjegyünk; az első benyomás egyik legfontosabb pillére. A vendégek kézhez kapják, amint helyet foglalnak, tehát az étlap valóban egyike a legelső impulzusoknak, amelyek őket érik. Éppen ezért fontos, hogy különös gonddal szerkesszük meg (akár szakértők segítségével). Egy jó étlapból kiváló marketingeszköz válhat!
Ha rendszeresen süttök süteményt, kenyeret, vagy pizzát, akkor minden tekintetben elengedhetetlen tartozéka a konyhának egy professzionális dagasztógép. Bár a tészta dagasztása valóban felér egy félórás súlyzózással, hosszú távon igen megterhelő, monoton, unalmas vállalkozás…
A serpenyő minden háztartásban, illetve természetesen a vendéglátásban is alapdarab. Nehezen elképzelhető nélküle a vendégek kiszolgálása, hiszen van néhány olyan étel, ami kizárólag serpenyőben süthető tökéletesen. E heti bejegyzésükben összegyűjtöttünk Nektek néhány érvet, ami miatt igazán szeretünk serpenyőben sütni.
Az előkészítőben, a nagykonyhában, illetve a mosogatóban egyaránt szükségünk van olyan asztalra, ami lehetővé teszi a csapat hatékony munkáját. Alkalmasnak kell lennie akár egyéni, akár csoportos feladatok ellátására, fontos, hogy kényelmes legyen, és minden szempontból kiszolgálja igényeinket. Első ránézésre nem is gondolnánk, mennyi buktatót rejt egy rosszul megválasztott munkaasztal…
Ha szóba jön a megtakarítás és a költségcsökkentés, a legutolsó sorban gondolunk csak a szeletelőgépre. A szeletelőgép nem túl nagy befektetés, nem túl nagy méretű, és nem áll épp a legelőkelőbb helyen a konyhafelszerelések hosszú sorában. Valójában egy egyszerű masina, azonban pont ebben rejlik a nagyszerűsége!
Napjainkban reneszánszát éli a zsúrkocsi, mely mióta újra felfedezték, egyre több helyen jelenik meg a konyha és akár az egész háztartás hasznos kiegészítőjeként.
Napjainkban a kanál nélkülözhetetlen része az életünknek, hiszen a legtöbb étkezéshez használjuk. De nem volt ez mindig így, meglepően későn jutott el oda az emberiség, hogy ez a kiegészítő minden rendes háztartás része legyen!
Az étkezéshez használt eszközök mindig is fontos szerepet kaptak az emberek életében, hiszen nélkülük bajos lett volna elfogyasztani az elkészült ételt. A kultúránk kialakulása során már az evőeszközök tálalásának is külön etikettje alakult ki. Bár napjainkban hajlamosak vagyunk mindent leegyszerűsíteni, és gyorsan csinálni, egy csodásan dekorált készletből azért mindenkinek jobban esik az étel.
A chafing, vagy cséving egy hordozható ételtároló eszköz, melyet rendszerint állványon helyeznek el. Eredetileg faszenes kályhával fűtötték, hogy a lassú sütést igénylő ételek is elkészülhessenek, napjainkban a svédasztalok állandó tartozékai, ahol folyamatosan melegítve, képesek az egész rendezvény időtartalma alatt melegen tartani az ételeket.
ANYAGSAJÁTOSSÁGOK (ANYAGTULAJDONSÁG)
A kékvas anyaga: vaslemez. Ez az anyag nem rozsdamentes.
A professzionális sütőkben problémamentesen kerülhet felhasználásra, ugyanis csaknem túlhevíthetetlen. Az anyag jelentéktelen mértékben deformálódik sütés közben a sütőben, majd a visszahűlés során visszanyeri eredeti formáját.